Συνεχίζεται η "κόντρα" μεταξύ των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών

Εκτύπωση

Συνεχίζεται η "κόντρα" μεταξύ των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών


 

  • "Μήλον της έριδος" η κατασκευή πίστας εξέτασης στο Πέραμα του δήμου Γεροποτάμου

28/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Στο προσκήνιο επανέφεραν οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, το θέμα της κατασκευής πίστας εξέτασης στο νομό Ρεθύμνου και μαζί επανήλθε στο φως της δημοσιότητας και η κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και ένα χρόνο ανάμεσά τους.
24 εκπαιδευτές αντιδρούν στην κατασκευή πίστας εξέτασης στο Πέραμα στο δήμο Γεροποτάμου και μάλιστα, προ ημερών, έστειλαν σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αν αυτό γίνει τότε οι υποψήφιοι οδηγοί θα επιβαρυνθούν με παραπάνω έξοδα.

"Φανταστείτε μια οικογένεια, η μητέρα με δυο παιδιά, θα πρέπει να αφήσει κάπου τα παιδιά της να έρθει στο Πέραμα για να κάνει ένα παρκάρισμα και μετά να ξανάρθει στο Ρέθυμνο για να δώσει εξετάσεις. Και όχι μόνο οι εξετάσεις, είναι και η εκπαίδευση, που πρέπει να πάει για 6 με 7 ημέρες το λιγότερο σε αυτή την πίστα να κάνει το παρκάρισμά της, που στο κάτω κάτω αυτό μπορεί να γίνει και μέσα στην πόλη", αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών, Στέλιος Παγουράκης.

Γ. Πετρακάκης - Πίστα εξέτασης και στο Πέραμα
και στην πόλη του Ρεθύμνου

 

Ο εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών κ. Γιώργος Πετρακάκης, είναι ο μοναδικός από τους εκπαιδευτές, που θεωρεί αναγκαία την κατασκευή πίστας εξέτασης στο Πέραμα.
Σε απάντηση μάλιστα των όσων υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του, τονίζει πως οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών μπορούν να συνεχιστούν στο Ρέθυμνο, όπως γίνεται μέχρι σήμερα για όσους επιθυμούν να εξεταστούν στο Ρέθυμνο και όσοι επιθυμούν να εξεταστούν στο Πέραμα θα εκπαιδεύονται εκεί.
Επικαλούμενος μάλιστα την ισχύουσα νομοθεσία, επισημαίνει πως δεν είναι αναγκαίο να μεταφερθούν όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί στο Πέραμα αν κατασκευαστεί εκεί η πίστα εξέτασης.

"Δεν το θέλει κανένας, ούτε ο νομάρχης, ο οποίος έχει δώσει αρνητική απάντηση στο υπουργείο για την κατασκευή πίστας εξέτασης στο Πέραμα του δήμου Γεροποτάμου. Το θέμα αυτό το κινεί μόνο ο κ. Πετρακάκης και ρωτήστε τον γιατί θέλει να πάει εκεί, κανένας άλλος και πιστεύω ότι και κανένας υποψήφιος οδηγός δεν θέλει να πάει εκεί για να κάνει ένα παρκάρισμα", υποστήριξε ο κ. Παγουράκης.
Ενώ ο εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, Γιώργος Πετρακάκης σε απάντηση όλων αυτών, είπε :" Η προσπάθεια να μην δημιουργηθεί καμία πίστα στο νομό Ρεθύμνου είναι κάποια συμφέροντα, τα οποία δεν θέλουν να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, δεν θέλουν να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, αλλά προσδοκούν μόνο στο πρόσκαιρο οικονομικό και ψηφοθηρικό όφελος".

Οι 24 εκπαιδευτές αναζητούν νέο χώρο για την κατασκευή πίστας εξέτασης

Από την πλευρά τους, οι 24 συνολικά εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγούν συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις με το δήμο Ρεθύμνου, προκειμένου να βρεθεί ένας χώρος κοντά στα όρια του δήμου για την κατασκευή πίστα εξέτασης.
"Μας έχει δώσει άλλη μια θέση κοντά στην περιοχή Αμπελάκι, μετά το ΚΤΕΟ. Η διαδικασία αυτή προχωράει, ο κ. Καπελώνης από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει επισκεφθεί τον χώρο αυτό για να δει αν είναι προσβάσιμο το μέρος και αυτό που εκκρεμεί είναι να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο", επισημαίνει ο κ. Παγουράκης.
Πάνω σε αυτό που υποστηρίζουν οι 24 συνολικά εκπαιδευτές, ο Γιώργος Πετρακάκης καταγγέλλει τους συναδέλφους ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για να μην δημιουργηθεί πίστα εξέτασης στο νομό Ρεθύμνου, επικαλούμενος το γεγονός ότι από τον περασμένο Νοέμβριο που έχει δει στο φως της δημοσιότητας το θέμα δεν έχουν καταθέσει κανένα φάκελο είτε στη νομαρχία είτε στο δήμο για την κατασκευή πίστας σε άλλο χώρο.
"Λένε όμως όχι πίστα, καμία πίστα στο Ρέθυμνο και να κωλυσιεργήσουμε και να το αφήσουμε σιγά σιγά. Φάκελο από 6-11-2008, πριν από ένα χρόνο που πάρθηκε η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, σήμερα μέχρι στιγμής δεν έχει συγκροτηθεί φάκελος για περιβαλλοντολογικές μελέτες, για παραχωρήσεις και τα λοιπά. Η μόνη παραχώρηση που έχει γίνει είναι για ένα οικόπεδο που θα γίνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου", τόνισε ο κ. Πετρακάκης.

 

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία