Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι βενζινοπώλες του νομού

Εκτύπωση

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι βενζινοπώλες του νομού


 


 

  • Κανονικά θα διατίθεται από τα πρατήρια υγρών καυσίμων το πετρέλαιο θέρμανσης

28/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, για διακοπή της διάθεσης του
πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, οι βενζινοπώλες του νομού. Αφορμή στάθηκε η θετική ανταπόκριση που έλαβαν από το υπουργείο οικονομίας και ήδη από την Παρασκευή, οι πρατηριούχοι έλαβαν ένας μέρος των χρημάτων, που αφορά στην επιστροφή του φόρου από την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης.

"Αν μέχρι και τη Δευτέρα δεν παίρναμε τα χρήματα από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, εμείς θα σταματούσαμε την διάθεση πετρελαίου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, την Παρασκευή είδαμε στους λογαριασμούς μας ένα μέρος των χρημάτων και βλέπουμε σιγά σιγά να δουλεύει το σύστημα όπως και πέρσι", υποστήριξε ο Ηρακλής Ξυδάκης.

Σύμφωνα με το σύστημα «Ήφαιστος», της εξομοίωσης δηλαδή του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, τα πρατήρια λάμβαναν επιστροφή φόρου μέσα σε τρεις ημέρες από την πώληση. Σε κάθε περίπτωση όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών, αν το επόμενο διάστημα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δεν παίρνουν την επιστροφή φόρου, οι βενζινοπώλες θα εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν την διάθεση του πετρελάιου θέρμανσης στους καταναλωτές. "Αν πάλι στην πορεία δούμε ότι κάποια στιγμή σταματήσει αυτή η τροφοδοσία της επιστροφής χρημάτων, από εκεί και πέρα, θα επανεξετάσουμε το θέμα".

Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Εν τω μεταξύ, νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παρατηρείται στο νομό Ρεθύμνου. Πριν από δυο εβδομάδες περίπου, που ξεκίνησε η διανομή του, η τιμή κυμαίνονταν στα 58 λεπτά, ενώ σήμερα αγγίζει τα 61 λεπτά. Την ίδια ώρα, λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας που επικρατεί στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, οι περισσότεροι καταναλωτές φαίνονται διστακτικοί στην αγορά του.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία