ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκτύπωση

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

28/10/09

Επέστρεψε τη Δευτέρα από την Κύπρο αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου, με επικεφαλής το Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, που πραγματοποίησε πενθήμερη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Ομίλου Γυναικών Κυθρέας.

Την αντιπροσωπεία του Νομού αποτελούσαν: η Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Μανώλης Παπυράκης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Κώστας Μαθιουδάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Παρασύρης και μέλη του Συντονιστικού Γυναικείων Οργανώσεων Ρεθύμνου, που έχουν αδελφοποιηθεί με τον Όμιλο Γυναικών Κυθρέας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο, ο Νομάρχης Ρεθύμνου και τα λοιπά μέλη της ρεθεμνιώτικης αντιπροσωπείας, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά χρήσιμων επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους Δημάρχους Κυθρέας, Πάφου και Δερύνειας, τον Έπαρχο Λευκωσίας και τους Αντιδημάρχους Αγίας Νάπας, Λευκωσίας, Λάρνακας και Λακατάμιας, με τους οποίους συζήτησαν για θέματα εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας, καθώς και για τη διοικητική διάρθρωση της χώρας, τις αρμοδιότητες και τους πόρους των θεσμών της Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, οι εκπρόσωποι του Νομού επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε αρκετές πόλεις του νησιού, αλλά και σε περιοχές των Κατεχομένων. Ακόμα, επισκέφτηκαν το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, όπου και τους υποδέχτηκε η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η σύζυγος του Προέδρου, κα Έλση Χριστόφια.

Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, προς τιμήν της ρεθεμνιώτικης αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κυθρέας και τον Όμιλο Γυναικών Κυθρέας ειδική εκδήλωση, με οτικοακουστικό αφιέρωμα στην κατεχόμενη Κυθρέα, ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κατά το οποίο παρουσιάστηκαν κυπριακοί αλλά και κρητικοί χοροί από τη χορωδία Δερύνειας, τον πολιτιστικό Σύλλογο Κυθρέας και τον ΕΛΔΗΚ.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών του επαφών ο Νομάρχης Ρεθύμνου είχε επίσης συνάντηση με τη Διοίκηση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με την πορεία του ευρωπαϊκού προγράμματος «EMARKET - PATHE4 ΔΙ@ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΑΦΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ)», το οποίο υλοποιούν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου (επικεφαλής εταίρος) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Σημειώνεται, ότι το εν λόγω πρόγραμμα, προϋπολογισμού, 225.600 Ευρώ, στηρίχτηκε στην προώθηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικού τουριστικού μάρκετινγκ των περιοχών, που διασχίζει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στο Ρέθυμνο και σε όλη την Κύπρο, από την Πάφο έως τη Λάρνακα, στοχεύοντας   στο κοινό που προτιμά τον φυσιολατρικό, πολιτιστικό και/ή ορειβατικό τουρισμό.

Η εξειδικευμένη δυναμική ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, περιέχει πλήθος πληροφοριών πάνω σε εξειδικευμένα θέματα(π.χ. πολιτιστικό περιβάλλον, φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα και καταφύγια), ενώ στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται επίσης η αποκατάσταση της σήμανσης του μονοπατιού Ε4 σε επιλεγμένες θέσεις, καθώς και πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία