Διχασμός και προβληματισμοί στην CRETAN LINES

Εκτύπωση

Διχασμός και προβληματισμοί στην CRETAN LINES

  • Αβέβαιο το μέλλον  της σχέσης μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρίας Ρεθύμνου και του κόσμου της

28/10/2009
του Βασίλη Κασιμάτη

Ύστερα από την παραίτηση του κ. Νίκου Συλιγάρδου και την επιστολή του κου Δ. Τζανακάκη προς τα ΜΜΕ (και οι δύο μέλη του προσωρινού 19μελούς), πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται σχετικά με το ήδη βεβαρυμένο τοπίο, που σκιαγραφείται τον τελευταίο καιρό στο εγχείρημα της αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά από την εν λόγω εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Συλιγάρδος την περασμένη εβδομάδα υπέβαλλε την παραίτησή του, για λόγους ασυμφωνίας με το προεδρείο. Ο έταιρος κ. Τζανακάκης, μέσω της επιστολής που απέστειλε προς τα ΜΜΕ, διαμαρτυρόμενος για το ότι ορισμένα μέλη δε λαμβάνουν σε επανειλημμένες οχλήσεις προς το προεδρείο, την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, αφήνει μομφές εξοστρακίζοντας αιχμές κατά του ίδιου του προεδρείου, ενώ δυναμιτίζει ένα έντονα αρνητικό κλίμα εις βάρος της CREΤAΝ LINES.

Ύστερα από δηλώσεις ορισμένων εμπλεκομένων σε ραδιοφωνικές εκπομπές, βγαίνει το συμπέρασμα ότι το μεγάλο πρόβλημα της μέχρι τώρα πορείας της εταιρίας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την έλλειψη ομοψυχίας, εφόσον διαφαίνεται ότι "κλίκες" έχουν δημιουργηθεί εντός του 19μελούς προσωρινού προεδρείου.
"Κλίκες", οι οποίες αντιπολιτεύονται η μια την άλλη, με αποτέλεσμα το ίδιο το Ρέθυμνο να εισπράττει αρνητικά αυτή την εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση η επιστολή του κ. Τζανακάκη προς τα ΜΜΕ και την Cretan Lines από μόνη της αποτελεί ένα δυσοίωνο μήνυμα για το μέλλον μεταξύ των μελών του 19μελούς, όπως σχολίασε και στην εκπομπή του και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κορωνάκης στην εκπομπή "Διάφανη Πόλη" .
Μάλιστα αυτή η επιστολή έρχεται να αποδείξει περίτρανα αυτό που εμείς έχουμε διατυπώσει στο παρελθόν, ότι ορισμένα μέλη του ναυτικού αυτού σχήματος πράττουν εξ αρχής κατά το δοκούν, δημιουργώντας έντονα αρνητικά συναισθήματα στο Ρεθυμνιώτικο κοινό.

Άξιον σχολιασμού το γεγονός ότι ο κεντρικός πυρήνας του 19μελούς συμβουλίου, σε καμία περίπτωση δε συμφωνεί με τις απόψεις Τζανακάκη

ο Δ. Τζανακάκης
και αυτό συνέβαινε εξ αρχής.
Έτσι, δε θα αργούσε να φανεί αυτό που για όλους αποτελούσε κοινό μυστικό. Το ότι δηλαδή, ορισμένα στελέχη είδαν το εγχείρημα της Cretan Lines ως ένα "βήμα", ένα μέσο, προσωπικής προβολής και αυτοανάδειξης, καθόσον τελικά διαφαίνεται να σχηματίζεται ως άποψη από τους Ρεθυμνιώτες.
Εμείς, το μόνο που έχουμε να καταθέσουμε από την εμπειρία μας, είναι ότι ο κ. Τζανακάκης ενεργούσε εξ΄αρχής από μόνος του, στηριζόμενος σε ένα / δύο συγκεκριμένα στελέχη του 19μελούς, με πράξεις που ήταν κατά τη γνώμη μας εντελώς αντίθετες με το συμφέρον της εταιρίας Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές Ρεθύμνου ή αλλιώς Cretan LINES.
Eπιπροσθέτως και βάσει του καταστατικού, στα μέλη απαγορεύεται να δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα εις βάρος της ίδιας τους της εταιρίας, όπου εάν αυτό συμβεί, τότε έχουν κυρώσεις από την Cretan Lines.
Υπό αυτό το πρίσμα κινούνται τώρα τα μέλη του προεδρείου, με το σκεπτικό ότι ο κ. Τζανακάκης πολλές φορές υπέπεσε σε λάθη, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια του ανεκτού, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πηγές της εφημερίδας μας.
Και με την ευκαιρία, να δώσουμε και μια νέα είδηση.
Βάσει πάντα του ίδιου του καταστατικού της Cretan Lines, τα μέλη του 19μελούς υποχρεούνται να έχουν τέσσερις (4) συνεταιριστικές μερίδες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Τζανακάκης έχει καταστρατηγίσει και αυτό τον όρο, κατέχοντας για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους ... μόνο μία (1)!! Επομένως δεν δύναται και πρακτικά νε μετέχει στο συμβούλιο και κατ΄επέκταση αν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα έχει προφανώς την ευκαιρία να μετέχει στις επόμενες εκλογές του νέου Δ.Σ.

Ίσως αυτές οι επερχόμενες εκλογές να αποβούν λοιπόν μοιραίες για αυτά τα στελέχη.
Ίσως στις επερχόμενες εκλογές του νέου, μόνιμου αυτή τη φορά, Δ.Σ. να ξεκαθαρίσουν τα χλωρά από τα ξερά, ούτως ώστε με νέο αέρα αυτή τη φορά και με εκδιωγμένες/απομονωμένες τις απαρχαιωμένες και υστερόβουλες αναχρονιστικές  απόψεις, η εταιρία να πορευτεί με καλύτερες προοπτικές για τη λύση του ιερού προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση της γραμμής Ρεθύμνου Πειραιά.

Χθες το απόγευμα, στην ραδιοφωνική μας εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο»  (5-7 μ.μ.), είχαμε φιλοξενούμενους τους κ.κ. Ιωάννη Αποστολάκη, Γενικό Γραμματέα της εταιρίας & Νίκο Συλιγάρδο Β΄Αντιπρόεδρο, όπου μας έδωσαν περισσότερα στοιχεία, για την εν γένει πορεία αλλά και για τα δύο μεμονωμένα γεγονότα του δημοσιεύματος.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2018

Αρθρογραφία