Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία που έπληξε και το νομό Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Μεγάλες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία, που έπληξε και τον νομό Ρεθύμνου

26/10/2009
της Μαρίας Καλογεράκη 

  • Δεκάδες υπόγεια σπιτιών, αλλά και επιχειρήσεων, πλημμύρισαν
  • Κάηκε ολοσχερώς ο δεύτερος όροφος ενός σπιτιού στην Κοξαρέ από κεραυνό, που έπεσε στην κεραία

Δεκάδες οικογένειες, αλλά και επιχειρηματίες του Ρεθύμνου, μετρούν τις πληγές τους σήμερα, από την κακοκαιρία που έπληξε το τελευταίο διήμερο και το νομό Ρεθύμνου. Πάνω από 60 κλήσεις δέχτηκε χθες μόνο η Π.Υ. Ρεθύμνου, για πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών στο Ατσιπόπουλο, τον Πρινέ, τα Μυσσίρια και τον Πλατανιά. Ενώ και άνδρες από το κλιμάκιο της Π.Υ. Σπηλίου κλήθηκαν να σβήσουν πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα σπίτι στην Κοξαρέ του δήμου Φοίνικα.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, πυρκαγιά προκλήθηκε, πιθανότατα από κεραυνό που έπεσε στην κεραία ενός σπιτιού, στην Κοξαρέ του δήμου Φοίνικα. Οι ιδιοκτήτες, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά έλειπαν από το σπίτι, ενώ οι γείτονες που αντιλήφθηκαν το γεγονός, έσπευσαν άμεσα σπάζοντας το τζάμι και με δικά τους μέσα βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης, μέχρι να φτάσουν οι άνδρες από το κλιμάκιο της Π.Υ. Σπηλίου. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, όμως ο δεύτερος όροφος του σπιτιού καταστράφηκε ολοσχερώς. Επιπλέον, πλημμύρισαν τα υπόγεια μια ξενοδοχειακής μονάδας και ενός super market στον Πλακιά του δήμου Φοίνικα.

Σε ετοιμότητα ωστόσο, ήταν χθες ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Συνεργεία του δήμου, αλλά και ιδιώτες, βρίσκονταν επί ποδός για κάθε ενδεχόμενο.

"Έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού. Εξ ?αρχής είμασταν έτοιμοι, βγήκε ο μηχανισμός έξω, αρκεί να σας πω ότι και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ήταν χθες επί ποδός. Βγάλαμε τα μηχανήματα και τα δικά μας και των ιδιωτών, με αποτέλεσμα εγκαίρως να αποκαθιστούμε τις τυχόν υπάρχουσες βλάβες, κατολισθήσεις... Δεν αφήσαμε δηλαδή να κλείσουν δρόμοι", αναφέρει ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας νομού Ρεθύμνου, Αντώνης Μπαγιαρτάκης.

Παρά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία, με σημαντικότερο την αποκόλληση ενός τμήματος βράχου στις Μέλαμπες, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του νομού Ρεθύμνου τονίζει πως όλοι οι δρόμοι είναι προσπελάσιμοι για τους διερχόμενους οδηγούς. Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ο Αντώνης Μπαγιαρτάκης, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία