ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ηρακλείου, ημερίδα για τον Νίκο Καζαντζάκη

Εκτύπωση

Υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ηρακλείου, ημερίδα για τον Νίκο Καζαντζάκη

26/10/2009

Υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου, τίθεται η ημερίδα με θέμα «Οι σχέσεις του Νίκου Καζαντζάκη με τη Γαλάτεια, την Έλλη και το Λευτέρη Αλεξίου»,  που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα Ανδρόγεω και ώρα 19:00., με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στο πρόγραμμα διαλέξεων της ημερίδας περιλαμβάνονται:

  • «Ανιχνεύοντας μια δημιουργική σχέση ανάμεσα στο Νίκο Καζαντζάκη και τη Γαλάτεια Καζαντζάκη», Ελπινίκη Νικολουδάκη-Σουρή, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • «Νίκος Καζαντζάκης και Έλλη Αλεξίου», Γιώργος Στεφανάκης, δικηγόρος-συγγραφέας.
  • «Νίκος Καζαντζάκης και Λευτέρης Αλεξίου», Βασιλική Τσακάλη, φιλόλογος.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στο Προμαχώνα Μαρτινέγκο, ενώ μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η Πόλη μας τιμά και σέβεται τη μνήμη του μεγάλου δημιουργού και οικουμενικού ανθρώπου Νίκου Καζαντζάκη. Το έργο του έχει αναγνωριστεί Παγκόσμια γιατί δεν υπήρξε μόνο ένας μεγάλος ποιητής και στοχαστής αλλά κατόρθωσε να μετατρέψει τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του καιρού του σε λογοτεχνική δημιουργία".

Σήμερα στην κοινωνία της Παγκοσμιοποίησης το έργο του όχι μόνο εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο αλλά είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο στους νέους για να προσανατολιστούν και να κατανοήσουν τον άνθρωπο και τον κόσμο".« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία