Βροχές - ΔΕΗ & ... "κόλπα"!

Εκτύπωση

Βροχές - ΔΕΗ & ... "κόλπα"!

Η βροχή είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά για τη ζωή στο πλανήτη.
Χωρίς νερό δεν πάμε πουθενά. Δίχως τη βροχή ... μιά απ? τα ίδια!

     25/10/09

του Βασίλη
Κασιματη
Και όλα αυτά τα λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Και το ρόλο του ξενοδόχου - εν προκειμένω - αναλαμβάνει η ΔΕΗ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 2009. Όοοοχιιι του 1809 ... αλλά του 2009!
Και οι βροχές έχουν ήδη κάψει ένα σωρό ηλεκτρικές συσκευές & μηχανισμούς στο Ρέθυμνο του σημερινού μεσαίωνα.
Ασταμάτητες - αμέτρητες, στιγμιαίες διακοπές του ενός δευτερολέπτου και τα νοικοκυριά θρηνούν με θύματα το "ότι καίγεται", συνεπεία του σαθρού συστήματος προστασίας της ΔΕΗ κατά των κεραυνών και καταιγίδων.

Στο Δήμο Νικηφόρο Φωκά οι γεννήτριες του νερού "παρέδωσαν πνεύμα" από τις αλεπάλληλες διακοπές και έτσι ο Δήμος, από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα, είναι χωρίς νερό και πάρα πολλά νοικοκυριά ευελπιστούν να λάβουν νερό από το απόγευμα και ύστερα από ό,τι μας είπε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Υπαιτιότητα: ΔΕΗ!!
Αυτό μας είπε ο Αντιδήμαρχος (εκτελών χρέη Δημάρχου) κ. Γιάννης Αναγνωστάκης. "Τα προβλήματα υδροδότησης στο δήμο μας οφείλονται στην κατάρρευση του δικτύου της ΔΕΗ όπως μας παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι τεχνικοί της. Επίσης χθες τα χωριά του δυτικού Δήμου έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω αυτής της κατάρρευσης, η οποία προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα" συμπλήρωσε ο κ. Αντιδήμαρχος.
Για ποιά έντονα όμως καιρικά φαινόμενα μιλάμε; Τι να πει ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Αυστριακός; Τι να μας πουν αυτοί οι συν-Ευρωπαίοι για βροχές, όπου εκεί το βροχερό τοπίο της Κυριακής στο Ρέθυμνο, αποτελεί για αυτούς απλά μια ευχάριστη ανάσα, από τα πραγματικά έντονα καιρικά φαινόμενα, που ευχόμαστε να μην τα βιώσουμε εδώ διότi τότε η δική μας ΔΕΗ απλά ... θα κλείσει το μαγαζί!
Για κατάρρευση όμως του δικτύου της ΔΕΗ γίνεται λόγος, για ολόκληρη τη Νομαρχία.
Με τον κ. Αναγνωστάκη, θα συζητήσουμε και το απόγευμα στη ραδιοφωνική μας εκπομπή "Απογευματινό Δελτίο", για να μας αναλύσει το πρόβλημα προς ενημέρωση των δημοτών.

Αλλαγή σκηνικού τώρα. Τυροκόμοι καθώς και αρκετοί επαγγελματίες μας καταγγέλουν από νωρίς το πρωί βλάβες στα ψυγεία τους. Χάλασαν από ότι μας λένε από τα πήγαινε-έλα του ρεύματος.
"...Τα κομπρεσέρ των ψυγείων είναι πολύ ευπαθή και δεν αντέχουν όταν το δίκτυο κάνει αυτά τα κόλπα με το ρεύμα" μας λέει παραγωγός. Ο ίδιος όπως μας καταγγέλει, αναφέρει ότι πολλοί δεν θα μπορέσουν τα τα επιδιορθώσουν με αποτέλεσμα κάποια προϊόντα να διοχετευτούν στην αγορά ... με "ρίσκο"!
Άσε τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Ζημιές ανυπολόγιστες.
Μα δεν μιλάμε για κανα δυό πτώσεις ρεύματος. Εκατοντάδες σε ένα και μόνο εικοσιτετράωρο. Μα αν τα καταγγείλεις  αυτά σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα ... θα σε πουν υπερβολικό. Θα σου πουν ότι οι αντικεραυνικές προστασίες και τα συναφή μέτρα ασφαλείας είναι απλά πράγματα και δεν είναι δυνατόν η οικεία υπηρεσία της ΔΕΗ να μην έχει μεριμνήσει σε τέτοιο εγκληματικό βαθμό!

Αυτά όλα λοιπόν αγαπητοί μας αναγνώστες, γιατί κάποιοι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, αυτά γιατί κάποιοι κωφεύουν χρόνια τώρα στις εκκλήσεις των πολιτών, αυτά γιατί κάποιοι φρόντισαν από ότι μανθάνουμε, καλά το σπιτάκι τους αλλά για τα σπίτια των άλλων ... ας καούν!
Που είναι οι "οπρέλες προστασίας" που είναι τα έργα κεραυνικής προστασίας, που είναι αυτά όλα που πρέπει και απαιτούμε να έχουμε εδώ και τώρα, αφού οι παχιοί λογαριασμοί μας πληρώνονται στο ακέραιο;

Τι με νοιάζει εμένα, θα σου πει ο υπεύθυνος / ανεύθυνος, της ΔΕΗ. "Εγώ ένα μισθό παίρνω".
Τι κι αν αρκετές  νοικοκυρές έκαψαν το Κυριακάτικο φαγητό τους. Φαγητό είναι, θα κάμουν άλλο! Έτσι δεν είναι κύριε Διευθυντά της ΔΕΗ; 

Αυτά ας δει ο νέος πρωθυπουργός και εκεί που άρχισαν ήδη να πέφτουν κεφάλια στο δημόσιο τομέα διοίκησης (εν αντιθέσει των προεκλογικών σχετικών εξαγγελιών - να το πούμε κι αυτό!), ας δουν αν τελικά πρέπει να ξηλώσουν αυτούς που πραγματικά έχουν γαντζώσει σε αυτές τις καρέκλες δίχως να λογαριάζουν ότι κάποτε ... πρέπει να κάνουν και τη δουλειά τους!
Εμείς πάντως θα εισηγηθούμε εκεί που πρέπει τα ανωτέρω και το δυστύχημα για μερικούς είναι ... ότι ξέρουμε που πρέπει!!!

Με τσι γειες μας ... 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία