Συναυλία του χορωδιακού σχήματος ENSEMBLE 2 POCHES

Εκτύπωση

Συναυλία του χορωδιακού σχήματος  ENSEMBLE 2 POCHES

23/10/09

Ο Δήμος Ρεθύμνου και το Δ.Σ. της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνης, σας προσκαλούν  στη συναυλία του χορωδιακού σχήματος  ENSEMBLE 2 POCHES από το BORDEAUX Γαλλίας, που θα γίνει την ερχομένη Τρίτη 27/11 στις 9 το βράδυ, στο Ωδείο (Τζαμί Νερατζέ).

Πρόκειται για ένα μικτό φωνητικό σύνολο είκοσι τραγουδιστών από την Ακουϊτανία, το οποίο εμπνέεται από όλα σχεδόν τα είδη μουσικής. Έχει ένα μεγάλο ρεπερτόριο, το οποίο εκτείνεται
η μαέστρος κ. Marie
Christine Darracq
σε πέντε αιώνες μουσικής, από τον 15ο αιώνα έως σήμερα.

Οι τραγουδιστές του Ensemble 2 Ρoche, με μαέστρο την Marie-Christine Darracq, φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα πλήρες θέαμα, χρησιμοποιώντας εκτός από τη φωνή, την θεατρική έκφραση ή τον χορό. Προσκαλούν το κοινό σε « πολύχρωμα» ταξίδια, δίνοντας παραστάσεις στα πιο απίθανα μέρη (εκκλησίες, αγορές, λιμάνια, μπαλκόνια, εργοστάσια ακόμα και σε αίθουσες συναυλιών).

Με αφετηρία την τοπική κουλτούρα τους, εξερευνούν διάφορα είδη μουσικής προσθέτοντας ταυτόχρονα και δικές τους συνθέσεις, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα θέαμα που να αναμειγνύει τα θέματα τόπος, γαστρονομία και ταξίδι. Ταξιδεύουν έτσι το κοινό τους στον χρόνο, από την Αναγέννηση έως σήμερα - και στον κόσμο - από την Αφρική ως τη Λατινική ή τη Βόρια Αμερική και την Ευρώπη. 

Σημειώνεται ότι με τη συναυλία τους στο Ρέθυμνο, εγκαινιάζεται η συνεργασία τους με τη Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, η οποία θα συμμετάσχει σε ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει τον επόμενο χρόνο στην γαλλική πόλη.  

Καλό ταξίδι μέσα από την μουσική τους!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία