Παρά τις καθυστερήσεις... θα τοποθετηθούν οι διαβάσεις στην Κιουλούμπαση

Εκτύπωση

Παρά τις καθυστερήσεις... θα τοποθετηθούν οι διαβάσεις στην Κιουλούμπαση

 

  • Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις
  • Αστυνόμευση στην περιοχή ζητούν οι καταστηματάρχες

23/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Η τοποθέτηση τριών υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών, καθώς και μια σειρά ακόμα παρεμβάσεων, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, στον περιφερειακό δρόμο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κιουλούμπαση.
Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, το έργο θα γίνει, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι παρεμβάσεις αυτές από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με το λιμενικό ταμείο, θα γίνουν έπειτα από τις αντιδράσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή, που γινόντουσαν καθημερινά, σχεδόν, μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων.

«Η δέσμευσή μας ότι θα γίνουν οι υπερυψωμένες διαβάσεις ισχύει. Είχαμε κάποια προβλήματα με τους οδηγούς των ΙΧ φορτηγών οχημάτων που έπρεπε να συζητήσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Επίσης υπήρξε μια διαμαρτυρία από το σύλλογο μοτοσικλετιστών,αλλά και αυτή η παρεξήγηση λύθηκε. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που καθυστέρησαν να γίνουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή. Θέλω για ακόμα μια φορά να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα γίνουν σαμαράκια, αλλά υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών», ανέφερε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός.

Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες στην περιοχή της Κιουλούμπαση, κάνουν από μόνοι τους υποδείξεις στους διερχόμενους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα, μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του λιμενικού ταμείου για την τοποθέτηση τριών υπερυψωμένων διαβάσεων στην περιοχή.
Αξίζει να αναφερθεί, πως μόνο το περασμένο καλοκαίρι καταγράψαμε τουλάχιστον δύο τροχαία ατυχήματα, που είχαν γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή και που από τύχη καθαρά δεν θρηνήσαμε θύματα.

«Και εμείς επειδή έφτασε ο "κόμπος στο χτένι" αρχίσαμε να κάνουμε υποδείξεις στους οδηγούς να ελαττώσουν την ταχύτητα των οχημάτων τους, αλλά αν δεν το καταλάβει κάποιος από μόνος του, δυστυχώς αυτό είναι και στην παιδεία που έχει ο καθένας μας. Όπως σταματάμε στις διαβάσεις πεζών μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, πρέπει να σταματάμε και στο συγκεκριμένο σημείο. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε αποτελέσματα με τις υπερυψωμένες διαβάσεις διότι μπορεί να τοποθετηθούν μόνο τρεις αλλά τα τροχοφόρα θα ελαττώνουν ταχύτητα κατά τη διέλευσή τους από την συγκεκριμένη περιοχή. Τώρα βλέποντας και κάνοντας», σημειώνει ο Άγγελος Πασσάς, ο οποίος διαθέτει κατάστημα στην περιοχή της Κιουλούμπαση.

Τώρα οι καταστηματάρχες ζητούν από το νέο λιμενάρχη Ρεθύμνου, να υπάρχει καθημερινά η παρουσία της αστυνομίας στο συγκεκριμένο σημείο, μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις από το λιμενικό ταμείο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία