Τα 22 εκατ. Ευρώ φτάνουν τα χρέη του ΓΝΝ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Τα 22 εκατ. Ευρώ φτάνουν τα χρέη του ΓΝΝ Ρεθύμνου

  • Παραμένουν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
  • Επιστολή στη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, θα στείλει το επόμενο διάστημα ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος

23/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

«Μαύρη» είναι η εικόνα της υγείας, σύμφωνα και με την υπουργό υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αλλά στο σύνολό της. Κάτι που αποδεικνύεται και στην πράξη, αν σκεφτεί κανείς τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ενδεικτικά, στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, τα χρέη από το 2005 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται στο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

«Γίνεται μια ρύθμιση για τα χρέη του 2005, ?06, ?07 και ?08 σε δύο δόσεις, από 1-01-2005 μέχρι 30-06-2007 και 01-07-2007 μέχρι 31-12-2008. Πάνω σε αυτό έχουν γίνει μερικές εξοφλήσεις στις εταιρείες, στις οποίες χρωστάμε χρήματα, το σύνολο των οποίων είναι μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ.
Από εκεί και πέρα το πιο σημαντικό είναι ότι μας χρωστάνε χρήματα και τα ταμεία.
Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια ευρώ
», ανέφερε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Ξεξάκης στην ραδιοφωνική μας εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο».

«Δεν τίθεται θέμα έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο» 

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο υγείας για την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων, προωθεί νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα έχει αποπληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου το μεγαλύτερο μέρος των χρεών προς τους οφειλέτες.
Μέχρι τότε σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, που τα χρέη του αυξάνονται σταθερά κάθε μήνα κατά 294 χιλιάδες ευρώ και οι απειλές από τους προμηθευτές, ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν με υλικό το νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχίζονται, σύμφωνα και με την διοίκηση του νοσοκομείου δεν τίθεται θέμα να σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Κατά διαστήματα οι προμηθευτές στέλνουν κάποιες επιστολές επειδή τα χρέη είναι υπερβολικά, λέγοντας ότι θα σταματήσουν να μας προμηθεύουν το υλικό που ζητάμε. Παρόλα αυτά επειδή πιστεύω ότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί, με άλλες πράξεις όπως με προσφορές βάση νόμου, εμείς παίρνουμε τις προμήθειες που πρέπει και το νοσοκομείο δεν έχει έλλειμμα σε τίποτα», σημειώνει ο κ. Ξεξάκης.

Επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα συσσωρευμένα προβλήματα 

Αρκετές φορές, πάντως, τόσο οι γιατροί, όσο και οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχουν επανελλημένα εκφράσει την αγωνία τους για την έλλειψη σημαντικών υλικών στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως γάζες η ακόμα και σύριγγες. Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν. Το επόμενο διάστημα, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος θα στείλει σχετική επιστολή στη νέα ηγεσία του υπουργείου, γνωστοποιώντας τα προβλήματα του νοσοκομείου.
Στο επίκεντρο, για ακόμα μια φορά, θα θέσει, μεταξύ άλλων, την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία