Συνεδρίαση της ΕΝΑΕ για την αιρετή περιφέρεια και τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2»

Εκτύπωση

Συνεδρίαση της ΕΝΑΕ για την αιρετή περιφέρεια και τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2»

22/10/09

       

Στην Αθήνα βρέθηκε και  η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα για τα θέματα της αιρετής περιφέρειας και του «Καποδίστρια 2».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ χαιρέτισε την απόφαση της νέας Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αιρετή Περιφέρεια, καθώς πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του 12ου Συνεδρίου της, που πάρθηκε το Δεκέμβρη του 2007 στη Δράμα, με εισηγήτρια την κ. Σχοιναράκη που εκπροσωπεί την παράταξη Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΑΕ, η κ. Σχοιναράκη υπογράμμισε ότι προχωρά πλέον η μετεξέλιξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην αιρετή Περιφέρεια, με αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό Περιφερειακό συμβούλιο, με τις σημερινές Νομαρχίες να αποτελούν διοικητικές μονάδες της αιρετής Περιφέρειας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην απόφαση του 12ου Συνεδρίου της ΕΝΑΕ.

Όπως τόνισε η κ. Σχοιναράκη, στόχος είναι όλα αυτά να προχωρήσουν άμεσα και οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να διεξαχθούν με βάση το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται.
Η κ. Σχοιναράκη ανέφερε, ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινωνική λογοδοσία, πραγματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και των αντίστοιχων πόρων, με τους πολίτες να είναι εκείνοι που αποφασίζουν για όλα όσα τους απασχολούν, αλλά και για την πορεία των περιοχών τους.
Το γεγονός αυτό θα δώσει μια άλλη δυναμική, τόσο στις περιφέρειες όσο και στους ίδιους τους πολίτες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2018

Αρθρογραφία