"Σφραγίζει" η μια επιχείρηση μετά την άλλη στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

"Σφραγίζει" η μια επιχείρηση μετά την άλλη στο Ρέθυμνο 

 

"Βουβή" κρίση στην αγορά

22/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Λουκέτο βάζουν, η μια μετά την άλλη, επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο. Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης μόνο, έχουν σφραγίσει.
Η κακή οικονομική συγκυρία, έχει γονατίσει δεκάδες επιχειρηματίες της πόλης, που βλέπουν κόπους ετών να χάνονται μέσα σε μια νύχτα.
Επιχειρηματίες του Ρεθύμνου σε δηλώσεις τους υποστηρίζουν, πως λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έχουν πληγεί σχεδόν όλοι οι κλάδοι και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες πλέον είναι διστακτικοί στις αγορές τους.

"Η κρίση έχει επηρεάσει αναλόγως τον κλάδο. Είναι ο κλάδος του ρουχισμού, των τροφίμων, είναι ο τουριστικός κλάδος.
Σαφώς και έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους, πιστεύω όμωςκ λιγότερο έχει επηρεάσει τον κλάδο των τροφίμων. Στο Ρέθυμνο πάντα έκλειναν καταστήματα, απλά τώρα ένα παραπάνω, λόγω της κρίσης
", υποστήριξε γνωστός επιχειρηματίας της πόλης.

Από την πλευρά της, μια γύναικα επιχειρηματίας ανέφερε:
"Έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η οικονομική κρίση τις επιχειρήσεις. Από συζητήσεις που κάνουμε με φίλους και γείτονες, όλοι οι κλάδοι δυστυχώς έχουν επηρεαστεί από την κρίση.
Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες πολλές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, τους λόγους βέβαια δεν τους ξέρουμε, αλλά φαντάζομαι ότι σίγουρα καθοριστικό ρόλο έπαιξε η οικονομική κρίση
".

Από την πλευρά τους, οι πολίτες στις αγορές τους αρκούνται μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Και αυτό, διότι καθημερινά βιώνουν την κρίση να έρχεται ολοένα και πιο κοντά τους και το μόνο που εύχονται είναι να μη χάσουν την δουλειά τους. Αρκετοί πάντως είναι αισιόδοξοι για τα μέτρα στα οποία θα προβεί η νέα κυβέρνηση.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία