ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Όσοι μοιράζουν θέσεις και αξιώματα είναι εκτός πραγματικότητας»

Εκτύπωση

«Όσοι μοιράζουν θέσεις και αξιώματα είναι εκτός πραγματικότητας»

22/10/2009
του Μανώλη Σκουλάκη

Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία, αλλά και στις λύσεις που θα δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο νοσοκομείο Χανίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια, εφ? όλης της ύλης, συνεντεύξεων, που παραχώρησε σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, τις προηγούμενες ημέρες.

Για την οικονομία ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη κατάσταση που άφησε στο τομέα της οικονομίας η ΝΔ, με υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και τεράστιο δημόσιο χρέος» κατηγορώντας παράλληλα τη προηγούμενη Κυβέρνηση για «αναληθή στοιχεία που παρουσίαζε πριν τις εκλογές» διερωτώμενος ταυτόχρονα «πως είναι δυνατόν το έλλειμμα της χώρας να ήταν πριν ένα μήνα στο 6% του ΑΕΠ και σήμερα να ανέρχεται στο 12% του ΑΕΠ;»  

Όσον αφορά το πακέτο των 2,5 δις περίπου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων τόνισε πως «αν και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. αμφισβήτησαν το αν η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις εν λόγω παροχές υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας, εκτιμώ πως δεν θα υπάρξει τελικά πρόβλημα γιατί αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πράγμα που θα διαπιστώσουν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες». 

«Αυτό που απομένει σε εμάς είναι να αρχίσουμε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της οικονομίας και της χώρας, με έμφαση στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, στο περιορισμό της σπατάλης και στην εξοικονόμηση πόρων για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους και βεβαίως στη διαμόρφωση ενός νέου δικαιότερου φορολογικού συστήματος, όπου ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με την φοροδοτική του ικανότητα, χτυπώντας ταυτόχρονα την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και τη φοροκλοπή, φορολογώντας όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια πλούτιζαν εις βάρος των πολλών και μη εχόντων» σημείωσε ο κ. Σκουλάκης. 

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γ.Ν. Χανίων τόνισε πως «το πρόβλημα είναι γενικό και αφορά όλη τη χώρα, όπου περίπου 100 κλίνες-αν και πλήρως εξοπλισμένες - δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Στο νοσοκομείο Χανίων το πρόβλημα είναι υπαρκτό αφού για 7 κλίνες στη ΜΕΘ υπηρετούν σήμερα 8 νοσηλευτές αντί 28 που προβλέπεται, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα απουσιάζει προσωπικό λόγω αναρρωτικών αδειών και αδειών εγκυμοσύνης» ανέφερε.

Ο κ. Σκουλάκης εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος πως σύντομα θα δοθεί λύση δεδομένου όπως ανέφερε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον ίδιο και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ιδρύματος, θα επαναπροκηρυχθούν 19 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού - με την 7Κ προκήρυξη του ΑΣΕΠ - οι οποίες είχαν κενωθεί λόγω συνταξιοδότησης ή αποχώρησης.

Παράλληλα τόνισε πως «υπάρχουν ακόμη 26 θέσεις προσωπικού που εκκρεμούν προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και 18 θέσεις εποχιακού προσωπικού, η διαδικασία των οποίων έχει ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται η πρόσληψη τους» ενώ αναφέρθηκε και στις 3.000 θέσεις προσωπικού που θα προκηρυχθούν το 2010 για τα νοσοκομεία όλης της χώρας και άρα και για το νοσοκομείο των Χανίων. 

Τέλος, ερωτηθείς για την ονοματολογία που συνοδεύει τα σενάρια για τις τοποθετήσεις νέων Διοικητών/Διευθυντών στις μονάδες υγείας στο Ν. Χανίων ο κ. Σκουλάκης απάντησε κατηγορηματικά πως «όσοι μοιράζουν θέσεις και αξιώματα είναι εκτός πραγματικότητας και προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί πως τα πάντα αλλάζουν στη Δημόσια Διοίκηση» σημειώνοντας πως «η επιλογή των επικεφαλής των μονάδων υγείας στα Χανιά, στη Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα θα γίνει με ανοικτές διαδικασίες όπως αυτές που ακολουθήθηκαν για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, έτσι ώστε να υπάρχει αξιοκρατική αξιολόγηση και να επιλεγούν οι άριστοι με βάση τα προσόντα τους και μόνο αυτά».

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία