Σε δυο διαφορετικούς χώρους η λαϊκή αγορά της Πέμπτης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Εκτύπωση

Σε δυο διαφορετικούς χώρους η λαϊκή αγορά της Πέμπτης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

  • Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως
  • Στο πάρκινγκ των 4 Μαρτύρων θα διεξαχθεί αύριο η λαϊκή αγορά της Πέμπτης

22/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς και στη δημοτική αρχή, τουλάχιστον για τους επόμενους δυόμιση μήνες περίπου. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, είναι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου οι παραγωγοί να στήσουν τους πάγκους τους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και οι έμποροι στην οδό Δημοκρατίας. Την τελική απόφαση, ωστόσο, για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, θα λάβει στην επόμενη συνεδρίασή του το νομαρχιακό συμβούλιο.

«Είναι μια απόλυτα σύννομη απόφαση, η οποία έχει προσωρινής διάρκειας ισχύη και πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα δοθεί τέλος στο θέμα της λαϊκής εξαιρετικά, οριστικά και δεν θα υπάρχει κάνενα παράπονο από κανέναν κάτοικο», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως η πρόταση αυτή του δημοτικού συμβουλίου θα ισχύει μέχρι να διαμορφωθεί η πλατεία στο οικόπεδο Τσουρλάκη, όπου εκεί στη συνέχεια θα μεταφερθούν και οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς.

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή τους για αυτές τις εξελίξεις, εξέφρασαν σήμερα οι πρόεδροι των δύο συλλόγων της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι από νωρίς το πρωί έκαναν αυτοψία στους χώρους όπου θα μεταφερθούν.

«Η λύση να μεταφερθούμε επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως είναι προσωρινή. Μέχρι να διαμορφωθεί η πλατεία στο οικόπεδο της οικογένειας Τσουρλάκη, δεχτήκαμε να μεταφερθούμε εμείς εδώ και οι έμποροι επί της οδού Δημοκρατίας», επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών της λαϊκής αγοράς, Κώστας Τσιμπίδης.

«Στην περιοχή της Καλλιθέας όπου διαπραγματεύεται ο δήμος με την οικογένεια Τσουρλάκη για το οικόπεδο δεν συμφωνήσαμε για το λόγο του ότι οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από την λαϊκή της Δευτέρας και δεν συμφωνούμε να γίνονται δυο λαϊκές στην ίδια περιοχή. Όταν διαμορφωθεί το οικόπεδο της οικογένειας Τσουρλάκη, εγώ ο ίδιος έθεσα χθες στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να γίνει η λαϊκή αγορά της Πέμπτης, θα συμφωνήσουμε να μεταφερθούμε με την προϋπόθεση η λαϊκή της Δευτέρας να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης. Εδώ και τριάντα χρόνια οι λαϊκές αγορές στο Ρέθυμνο λειτουργούν κεντρικά», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων της λαϊκής αγοράς, Νίκος Δασκαλάκης.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως 

Τα σχέδια των ανθρώπων της λαϊκής όμως, άλλαξαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Με απόφαση λοιπόν του εισαγγελέα Ρεθύμνου, είναι παράνομο να μεταφερθούν αύριο οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης.
Έτσι, για ακόμα μια φορά, οι άνθρωποι της λαϊκής θα μεταφερθούν για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στο πάρκινγκ των 4 Μαρτύρων.

«Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να απαγορεύσει την διενέργεια της Λαϊκής για αύριο Πέμπτη, όπως συμφωνήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω του ότι δεν έχει περάσει από Νομαρχιακό Συμβούλιο και επομένως δεν θεωρείται η απόφαση έγκυρη.
Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται «δικαιώθηκαν» προσωρινά έως ότου περάσει από το Νομαρχιακό την ερχόμενη εβδομάδα» είπε στη ραδιοφωνική μας εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο» και στον Βασίλη Κασιμάτη, ο πρόεδρος των παραγωγών κ. Κ. Τσιμπίδης.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα πράξουν οι αντιδρώντες κάτοικοι της περιοχής στην Καλλιθέα , αφού όταν περάσει από το Νομαρχιακό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα τα μέλη της Λαϊκής θα μπορούν νόμιμα να στήσουν πάγκους.

«Προτάσεις όπως να καταργείται το πάρκινγκ των τεσσάρων μαρτύρων κάθε Πέμπτη και να καταλαμβάνεται από τους ανθρώπους της λαϊκής, είναι μια λύση που δεν αποτελεσματική αφού παραλύει η πόλη και οι άνθρωποι που έχουν δικαιώματα χρήσης του συγκεκριμένου πάρκινγκ, το στερούνται για μια ολόκληρη μέρα, αυτό είναι παράτυπο», σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία