Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης στο Ρέθυμνο

  • Είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον νομό
  • Η έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τέθηκαν στο στόχαστρο του Βουλευτή

21/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη 

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ 

«Η Κρήτη των μεγάλων δυνατοτήτων, δυστυχώς, έχει καταντήσει να είναι η Κρήτη των προβλημάτων», διεμήνυσε χθες από το Ρέθυμνο, όπου και βρέθηκε, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Ο κ. Κριτσωτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νομό, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον νομό σε επίπεδο υποδομών αλλά και εκπαίδευσης.
Νωρίς το μεσημέρι στο νομαρχιακό μέγαρο συναντήθηκε με τους εμπλεκόμενους φορείς και στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε για ακόμα μια φορά ο βόρειος οδικός άξονας, με αφορμή τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο νησί.
"Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα κινηθούμε σε μια κατεύθυνση μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς η Κρήτη των μεγάλων δυνατοτήτων έχει καταντήσει να είναι η Κρήτη των προβλημάτων. Το πρώτο πράγμα που λείπει από την Κρήτη είναι ένα σχέδιο για την ανάπτυξή της, δεν έχουμε δηλαδή πρόγραμμα" ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η αντινομάρχης Ζωή Σιταρένιου- Μπριλλάκη, σε ό,τι αφορά το θέμα του ΒΟΑΚ και τα όσα ειπώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νομαρχιακό μέγαρο, τόνισε:
  "Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και ο ΒΟΑΚ. Πραγματικά αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής της Κρήτης. Πιστεύω σε συστηματικές από εδώ και πέρα ενέργειες προκειμένου να λυθούν αυτά τα προβλήματα που εδώ και καιρό παραμένουν στάσιμα. Οι μελέτες που εκπονούνται για το κομμάτι του ΒΟΑΚ που διασχίζει το νομό Ρεθύμνου είναι τρεις και σε τέσσερα τμήματα του νομού. Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς έχει επεξεργαστεί τις μελέτες αυτές και έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις".

  • ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι του διαλόγου έθεσε και άλλα ζητήματα, όπως την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ίδια στιγμή που στην Κρήτη είναι ορατός ο κίνδυνος της ερημοποίησης.
Ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης για τα επίκαιρα ζητήματα που ταλανίζουν το νησί, όπως στον τομέα του τουρισμού αλλά και στο γενικό χωροταξικό σχέδιο, καλεί τους αρμόδιους φορείς να συστρατευθούν, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις άμεσα, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στη νέα κυβέρνηση, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή.

«Σύμφωνα και με τις τελευταίες προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες δεν απέχουν από τα συνηθισμένα, την "περπατημένη", θα έλεγα ότι ούτε και αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάτι για να αλλάξει την γκρίζα πραγματικότητα που έχουμε στην περιφέρειά μας, στην Κρήτη.
Εμείς δεν έχουμε κτηματολόγιο, εμείς δεν έχουμε ακόμα χωροταξικό και η προσπάθεια που ξεκίνησε είναι σε μια πολύ στραβή κατεύθυνση. Ο τουρισμός είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι πολύ εύστοχη η παρατήρηση που λέει ότι ο τουρισμός στην Κρήτη σκοτώνει το συγκριτικό του πλεονέκτημα και αν αρχίσει κανείς τον κατάλογο δεν τελειώνει ποτέ και θα έλεγα ότι θα πρέπει να γίνει μια συστράτευση των δυνάμεων αλλά σε άλλη κατεύθυνση
».

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ, όπου και ενημερώθηκε από τους καθηγητές και την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα του σχολείου.
«Δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε από την εκπαίδευση και μάλιστα από την χαμηλότερη κατηγορία της εκπαίδευσης. Το ΕΠΑΛ, η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι κάτι που νοσεί δυο φορές», σημείωσε ο κ. Κριτσωτάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία