Καταγγέλει τις παραιτήσεις των διοικητών της Πρόνοιας η Όλγα

Εκτύπωση

Καταγγέλει τις παραιτήσεις των διοικητών της Πρόνοιας η Όλγα

21/10/09

H Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή την απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παραίτηση των διοικητών του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου.

Η Ερώτηση της απευθύνεται στην Υπουργό Υγείας & κοινωνικής Αλληλεγγύης και το κείμενο της έχει ως εξής:

«Στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου υπηρετούσαν ως Διοικητές οι κ.κ. Ελένη Τζέτζου και Ιωάννης Γαϊτάνης αντίστοιχα.
Ενώ η θητεία τους δεν είχε λήξει, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε την παραίτηση αυτών και των διοικητικών συμβουλίων των ιδρυμάτων, χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία.

Οι Διοικητές των δύο ιδρυμάτων είχαν αρκετούς μήνες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή τους.
Και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, έχουν επιτελέσει εξαιρετικό έργο και η απομάκρυνση τους από τις θέσεις τους έχει προκαλέσει τη κοινή γνώμη καθώς συνέπεσε με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί αξιολόγησης του έργου που έχει προσφέρει ο κάθε ένας που υπηρετεί την κρατική μηχανή μέσα από επιτροπές και διοικητικά συμβούλια και βέβαια περί της δήθεν ? όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα- «αποκομματικοποίησης» του κράτους.

Παράλληλα η ξαφνική απομάκρυνση τους δημιούργησε διοικητικό κενό με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η τακτοποίηση ούτε καν των καθημερινών δραστηριοτήτων των ιδρυμάτων, όπως η μισθοδοσία.

Κατόπιν των παραπάνω:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Με ποια κριτήρια ζητήθηκε η παραίτηση των Διοικητών του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ρεθύμνου και του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Ρεθύμνου.
Ποια αξιολόγηση του έργου τους έγινε κατά το τριήμερο που μεσολάβησε από την τοποθέτηση της Υπουργού έως την απομάκρυνση των διοικητών, αν έγινε αξιολόγηση, από ποιο φορέα ακριβώς πραγματοποιήθηκε και ποιο είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αυτής.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία