Ήρθαν τα "Παιδικά Χωριά SOS" στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ήρθαν τα "Παιδικά Χωριά SOS" στο Ρέθυμνο

  • Για δυο ημέρες οι Ρεθεμνιώτες καλούνται να "δώσουν φτερά" στα παιδιά, που είναι μόνα τους στον κόσμο
  • Δώρα και εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στο ειδικό περίπτερο του φιλανθρωπικού σωματείου Παιδικά χωριά SOS, που βρίσκεται στο Ρέθυμνο 

20/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Με βασικό σύνθημα "Μαζί δίνουμε φτερά στα παιδιά", τα παιδικά χωριά SOS ξεκίνησαν από τις 9 Οκτωβρίου περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώσουν πόρους και να συνεχίσουν, για πολλά χρόνια ακόμα, να αγκαλιάζουν και να δίνουν αγάπη και φροντίδα στα παιδιά, που είναι μόνα τους στον κόσμο.

Από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι την Τρίτη το απόγευμα, στην πλατεία Μικρασιατών στην πόλη του Ρεθύμνου, θα βρίσκεται το ειδικό περίπτερο του φιλανθρωπικού σωματείου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το έργο των παιδικών χωριών SOS, ενώ τους μικρούς μας φίλους θα περιμένουν εκπλήξεις.
«Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού αυτού, που σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών κοινωνικών φορέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προσφορά του στο παιδί. Ευχή όλων και του δήμου Ρεθύμνου, είναι να δημιουργηθούν παιδικά χωριά SOS σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γιατί δυστυχώς, δεν λείπουν από καμία κοινωνία , όσο οργανωμένη και αν είναι, κακοποιημένα, εγκαταλελλημένα και δύστυχα παιδιά», αναφέρει η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου σε θέματα τουρισμού- πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη.

«Όσο μπορούμε, είμαστε δίπλα στα παιδιά, ευτυχώς και με την βοήθεια του κόσμου, γιατί είμαστε μη κερδοσκοπική οργάνωση και εύχομαι να έχουμε και την ίδια ανταπόκριση και στην Κρήτη», τόνισε ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου των παιδικών χωριών SOS, Χάρης Χατζηδάκης, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατασκευή ενός παιδικού χωριού και στην Κρήτη.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ, Γιάννης Μουζάκης, σημείωσε πως :
«Για τον εορτασμό των 60 χρόνων είπαμε να κάνουμε κάτι πιο πρωτοποριακό, να φέρουμε δηλαδή ένα αερόστατο, για να μπορούν όλοι να βοηθήσουν τα παιδιά. Το μήνυμα είναι να δώσουμε όλοι μαζί φτερά στα παιδιά και αυτή είναι και η σημασία του αερόστατου και παρακαλούμε τους Ρεθεμνιώτες να δώσουν μια μεγάλη αγκαλιά σε αυτή την προσπάθεια».

Η έννοια του παιδικού χωριού SOS είναι η προσφορά ενός σπιτιού στα παιδιά, που είναι μόνα τους και έχουν ανάγκη από προστασία.
Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια και αυτός είναι και ο σκοπός των παιδικών χωριών SOS.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του φιλανθρωπικού σωματείου, φροντίζει τα παιδιά αυτά μέχρι να μπορέσουν ηθικά, κοινωνικά αλλά και επαγγελματικά, να σταθούν μόνα τους στην κοινωνία και να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της ζωής.

Στη χώρα μας λειτουργούν επτά προγράμματα, εκ των οποίων τρία παιδικά χωριά SOS, 2 κέντρα για εφήβους, ένα κέντρο υποστήριξης παιδιού και οικογένειας για παιδιά και ένας ξενώνας SOS για βρέφη.

Και επειδή το έργο των παιδικών χωριών SOS στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μικρές ή μεγάλες δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς, όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή για τα μικρά παιδιά που πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα υγειές περιβάλλον και όχι μόνα και απροστάτευτα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία