«Χειρόφρενο» μπαίνει προσωρινά στην διακοπή της υδροδότησης για το δήμο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

«Χειρόφρενο» μπαίνει προσωρινά στην διακοπή της υδροδότησης για το δήμο Ρεθύμνου

  • Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ ζητούν τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, για χρήματα που έχουν καταβάλλει «άδικα» στον οργανισμό από το 1992.
  • Απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, στη ραδιοφωνική μας εκπομπή "Απογευμαντικό Δελτίο" στα λεγόμενα του κ. Σπανουδάκη. - "Ψεύδεται" σε πολλά! -

20/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Στο ειρηνοδικείο Ρεθύμνου διασταύρωσαν, νωρίς χθες το πρωί, τα ξίφη τους τα μέλη της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ρεθύμνου και τα μέλη του ΟΑΔΥΚ.
Η Ειρηνοδίκης, έκανε δεκτό το αίτημα της δημοτικής επιχείρησης, που αφορούσε στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ εναντίον του οργανισμού ανάπτυξης δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) και μέχρι και τις 26 του μήνα, οπότε και θα ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης για το δήμο Ρεθύμνου.

«Αναφέραμε στην ειρηνοδίκη το έγγραφο το οποίο μας έχει κοινοποίησει ο ΟΑΔΥΚ, που μας απειλεί ότι από σήμερα ξεκινάει την διακοπή της υδροδότησης για τέσσερις ώρες την ημέρα και από τις 26 του μήνα η διακοπή της υδροδότησης θα γίνει οριστική, εφόσον δεν καλυφθούν τα χρέη τα οποία θεωρεί ο ΟΑΔΥΚ ότι του χρωστάει η ΔΕΥΑΡ.
Εμείς με τα ασφαλιστικά μέτρα ανατρέπουμε αυτή τη λογική και λέμε ότι δεν χρωστάμε αυτά τα χρήματα και μάλιστα ζητάμε να επιστραφούν χρήματα στη ΔΕΥΑΡ από τα παλιά χρήματα που είχαν δοθεί
»,
αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ.Κώστας Λαμπρινός. 

Νέος δικαστικός αγώνας μεταξύ ΔΕΥΑΡ- ΟΑΔΥΚ 

Εν τω μεταξύ, το επόμενο διάστημα, τα μέλη της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης θα προχωρήσουν σε τακτική αγωγή κατά του ΟΑΔΥΚ, αμφισβητώντας την τιμολογιακή πολιτική του οργανισμού.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, θα ζητήσει από τον οργανισμό ανάπτυξης δυτικής Κρήτης, να καταβάλλει στην επιχείρηση το ποσό των τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν χρήματα που έχουν καταβληθεί από την ΔΕΥΑΡ στον ΟΑΔΥΚ από το 1992 μέχρι σήμερα, και όπως υποστηρίζει ο κ. Κώστας Λαμπρινός δεν θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί.

«Μαζί με τα άλλα απαράδεκτα που έχουμε ακούσει, ακούσαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε και αυτό το ποσό. Θωρούμε ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για τον ΟΑΔΥΚ, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα, ειδικά στο νομό Ρεθύμνου. Η ανάλυση κόστους όπως προβλέπει και ο νόμος είναι αποδεδειγμένη, ακολουθούμε την περπατημένη και βασικά η μόνη παραφωνία είναι η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ που αρνείται να πληρώσει», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΟΑΔΥΚ, κ.Μανόλης Σπανουδάκης.

Μπορεί οι διαδικασίες για την διακοπή της υδροδότησης στο δήμο Ρεθύμνου να «πάγωσαν» προσωρινά έστω, ωστόσο ξεκινάει νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές για την τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΔΥΚ.
Τα μέλη της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης αμφισβητούν τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλλουν στον οργανισμό, κάτι που τα μέλη του ΟΑΔΥΚ θεωρούν παράλογο.

«Η ανάλυση κόστους που κάνουμε εμείς δεν είναι "μπακαλίστικη" ,είναι βάση στοιχείων που έχουν καταγραφεί και θα το δούμε στην πορεία. Το τελευταίο που κάναμε άλλωστε εμείς είναι να προχωρήσουμε στην διακοπή της υδροδότησης. Ο ΟΑΔΥΚ δεν θα έκανε μια τέτοια πράξη , που θα προξενούσε ποικίλα προβλήματα στο δήμο και στους δημότες του Ρεθύμνου.
Η ΔΕΥΑΡ ωστόσο έχει δικές της εγκαταστάσεις, απλά το νερό του ΟΑΔΥΚ είναι πιο φθηνό...
», επισημαίνει ο κ. Σπανουδάκης.

Ο κ. Λαμπρινός, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος χθες στην ραδιοφωνική μας εκπομπή "Απογευματινό Δελτίο" διαφώνησε με το κ. Σπανουδάκη και μας είπε, ότι όλα θα λυθούν τη Δευτέρα όπου θα εκδικαστεί και η υπόθεση.
"Σε καμία όμως περίπτωση δεν παίρνουμε νερό από τον ΟΑΔΥΚ επειδή είναι φθηνότερο. Ψεύδεται ο κ. Σπανουδάκης. Νερό παίρνουμε επειδή δικαιωματικά το Ρέθυμνο πρέπει να υδροδοτείται από τη Λίμνη Κουρνά και τα Δράμια", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία