Ικανοποιημένοι για τα μέτρα Χρυσοχοΐδη οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ικανοποιημένοι για τα μέτρα Χρυσοχοΐδη οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου

19/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Αισιόδοξοι για τα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, δηλώνουν και οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες αναδιάρθρωσης στην ελληνική αστυνομία, με στόχο την επιβολή κανόνων νομιμότητας και στο εσωτερικό των σωμάτων ασφαλείας αλλά και στις σχέσεις τους με τους πολίτες.

«Όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι συνάδελφοι σε όλη την ελληνική επικράτεια επικροτούμε τις πρωτοβουλίες αυτές για τον απλούστατο λόγο. Εμάς μας πληρώνει ο ελληνικός λαός για να φυλάμε την ζωή και την περιουσία του. Δεν είμαστε λοιπόν για να γίνονται κάποιοι συνάδελφοί μας υπηρέτριες του Κολωνακίου, για να φυλάμε μεγαλόσχημους, μεγαλοκαρχαρίες ακόμα και παρουσιάστριες του πρωινού καφέ. Βεβαίως τα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση, αναμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες γιατί αυτή από μόνη της δεν αρκεί», αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, Γιάννης Κουνδουράκης. 

Σειρά μέτρων θέτουν στον νέο υπουργό

Από την πλευρά τους οι ένστολοι ζητούν μια σειρά ακόμα μέτρων για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Μεταξύ άλλων λοιπόν ζητούν την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, να γίνει η περιβόητη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό αλλά και να αυξηθούν οι δαπάνες για το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
«Ζητάμε να γίνει η αναδιάρθρωση που ξεκίνησε αλλά δεν έγινε...Γιατί έγιναν δυο καινούργιες υπηρεσίες, προαναγγέλθηκαν ότι θα γίνουν κάποιες άλλες, αλλά ενίσχυση δεν ήρθε. Αναδιάρθρωση λοιπόν σημαίνει ότι ταυτόχρονα ενισχυόμαστε με το 40%», σημειώνει ο κ. Κουνδουράκης.

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση με προσωπικό της ΑΔ Ρεθύμνου

Η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, μπορεί να μπήκε πριν από μερικούς μήνες σε τροχιάς υλοποίησης, όμως οι ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα είναι σημαντικές. Ενδεικτικά στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου, όπου ιδρύθηκε υποδιεύθυνση ασφαλείας και τμήμα δίωξης ναρκωτικών, αν και οι οργανικές θέσεις για όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες είναι 50, αυτή την ώρα υπηρετούν 25 συνολικά αστυνομικοί.

«Αυτή τη στιγμή από την οργανική δύναμη μας λείπουν 10 άνδρες στο Ρέθυμνο.
Στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου θα πρέπει να υπάρχουν 50 αστυνομικοί και αυτή τη στιγμή υπηρετούν οι μισοί. Φανταστείτε ότι για να καλύψουμε τις ανάγκες της φρούρησης των κρατητηρίων έρχονται άλλοι συνάδελφοι από άλλες υπηρεσίες και μας ενισχύουν για να ανταπεξέλθουμε
», τόνισε ο Γιάννης Κουνδουράκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία