Δίκοπο "μαχαίρι" η λαϊκή αγορά της Πέμπτης

Εκτύπωση

Δίκοπο "μαχαίρι" η λαϊκή αγορά της Πέμπτης 

  • Πρόταση εμπόρων να διεξάγεται σε δυο διαφορετικά σημεία η λαϊκή αγορά
  • Αντιδράσεις για παράβαση του νόμου από Νίνο και εμπορικό σύλλογο 

19/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μπορεί να βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην δημοτική αρχή και στους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς, όμως οι συζητήσεις αλλά και οι αντιδράσεις για την πολύπαθη λαϊκή αγορά της Πέμπτης δεν έχουν τελειωμό.
Η πρόταση των εμπόρων που θα συζητηθεί την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη αφορά στην απόφαση των παραγωγών και των εμπόρων να χωριστούν.
Οι παραγωγοί δηλαδή να στήνουν τους πάγκους τους κάθε Πέμπτη στις οδούς Καποδιστρίου και Κωνσταντινουπόλεως και αντίστοιχα οι έμποροι να μεταφερθούν στην οδό Δημοκρατίας.

Η πρόταση αυτή τέθηκε από το σύλλογο των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, οι οποίοι δεν δέχονται να μεταφερθούν στην περιοχή της Καλλιθέας, για το λόγο ότι τα δικά τους προϊόντα θα πρέπει να διατίθενται σε κεντρικό σημείο της πόλης, διαφορετικά οι οικονομικές επιπτώσεις που θα υποστούν θα είναι μεγάλες.

«Η Καλλιθέα εξυπηρετήται από την λαϊκή αγορά της Δευτέρας και δεν υπάρχει λόγος να πάει και η λαϊκή της Πέμπτης στον ίδιο χώρο. Η λαϊκή της Πέμπτης λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια στο κέντρο και αυτό ζητούσαμε να βρούμε κάποιο σημείο κεντρικά ούτως ώστε να εξυπηρετούμε όλους τους Ρεθεμνιώτες», σημειώνει ο πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Νίκος Δασκαλάκης.

Εμμένει στις θέσεις των παραγωγών ο πρόεδρος κ. Κώστας Τσιμπίδης, ενώ παράλληλα από το βήμα της ραδιοφωνική μας εκπομπής "Απογευματινό Δελτίο" στον FLY 95,9 Fm , ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και ιδαίτερα από τους υπερήλικες που αναγκάστηκαν να "πορευτούν" τη περασμένη Πέμπτη ως σύνηθες στους Τέσσερις Μάρτυρες και γύρισαν με τα καλάθια άδεια αφού η Λαϊκή απροειδοποίτητα δεν διενεργήθηκε στο σημείο.

Για ακόμα μια φορά όμως οι άνθρωποι της λαϊκής συναντούν εμπόδια.
Αυτή τη φορά από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκο Νίνο , αλλά και τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, που κάνουν λόγο για μια μη σύννομη λύση. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι ο νόμος δεν προβλέπει τη λειτουργία λαϊκής μόνο για εμπόρους και σε μια τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει λαϊκή αλλά υπαίθριο παζάρι, η λειτουργία του οποίοι διέπεται από άλλους νόμους.

«Το παζάρι γίνεται μόνο κάθε Κυριακή, είναι άλλο οι λαϊκές αγορές και άλλο το παζάρι. Τώρα για τον διαχωρισμό που γίνεται, δεν μπορούμε να βρούμε άλλο χώρο, αλλά γίνεται την ίδια μέρα σε δυο διαφορετικά σημεία. Είναι λαϊκή αγορά και ο καταναλωτής θα επιλέξει να πάει όπου θέλει, το παζάρι μπορεί γίνεται κάθε Κυριακή, είναι κάτι το διαφορετικό, το οποίο και συζητάμε για αργότερα», αναφέρει ο κ. Δασκαλάκης.

Ωστόσο την τελική απόφαση θα έχει το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη. Σε περίπτωση που περάσει η πρόταση των εμπόρων στη συνέχεια η απόφαση αυτή θα πάει προς έγκριση στο νομαρχιακό συμβούλιο, που είναι και το αρμόδιο όργανο για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία