Ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Εκτύπωση

Ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης
 

  • Στα 0,58 λεπτά κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου

  • Παρατηρείται πτώση της τάξεως του 12% σε σύγκριση με πέρσι

17/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Από τις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και στο νομό Ρεθύμνου και ήδη οι περισσότεροι καταναλωτές, λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας που επικρατεί στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, φαίνονται διστακτικοί στην αγορά του, αν και η τιμή κυμαίνεται στα 58 λεπτά.

Παρατηρείται, δηλαδή, μείωση της τάξεως του 12%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, όπου οι τιμές κυμαίνονταν από 68 μέχρι 72 λεπτά.

Ο πρόεδρος της Ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών στο νομό, κ. Ηρακλής
ο πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών
κ. Ηρακλής Ξυδάκης
  Ξυδάκης, ξεκαθαρίζει πως δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να αυξηθεί, φτάνοντας μέχρι και τα 60 λεπτά.

"Καλό είναι τώρα, που έχουμε και κακοκαιρία στην Κρήτη, να αρχίσει ο κόσμος να εφοδιάζεται πετρέλαιο θέρμανσης. Να μην περιμένει δηλαδή τελευταία στιγμή, που μπορεί να παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στα καύσιμα", συμπλήρωσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών.
 

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν θελήσουν να εφοδιαστούν από τα πρατήρια υγρών καυσίμων πετρέλαιο θέρμανσης, για να μην πέσουν στις γνωστές "παγίδες" αισχροκέρδειας.
"Το καλύτερο είναι ,όπως κάθε χρόνο, ο καθένας να εφοδιάζεται από το πρατήριο που γνωρίζει και από εκεί και πέρα να κάνει την παραγγελία του. Βέβαια ,στην Κρήτη δεν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης", αναφέρει σχετικά ο κ. Ξυδάκης.


 

ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης παρατηρείται την τελευταία μόνο εβδομάδα.
Η τιμή της αμόλυβδης στο νομό Ρεθύμνου πωλείται προς 1,18 ευρώ το λίτρο.
 

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία