To Ρέθυμνο δυστυχώς και πάλι στο στόχαστρο της Γ.Α.Δ.Α.

Εκτύπωση

To Ρέθυμνο δυστυχώς και πάλι στο στόχαστρο της Γ.Α.Δ.Α. 

 • Μπαράζ συλλήψεων σε Αθήνα, Λάρισα και Χανιά εις βάρος 5 Ρεθυμνιωτών & 1 Ηρακλειώτη
 • Κατηγορούνται για ανάμειξη σε εγκληματική 11μελή οργάνωση
 • Κοκαΐνη, χασίς και όπλα τα ευρήματα


    17/10/09

του Βασίλη
Κασιμάτη


παρακολουθήστε τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ρεθύμνου για το ίδιο θέμα

Ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο, που φαίνεται να αφορά κακουργηματικές πράξεις, έρχεται στο φως, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες υψηλόβαθμων στελεχών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ), σε συνεργασία με τις κατά τόπους διωκτικές αρχές. 

Οι συλληφθέντες:

 1. 44χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γνωστής εταιρίας μεταφορών στο Ρέθυμνο και άλλων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κατασκευές, κλπ.
 2. 50χρονος υπάλληλος του πρώτου, Ρεθυμνιώτικης καταγωγής, που ζούσε & εργαζόταν στον Ασπρόπυργο Αττικής
 3. 33χρονος υπάλληλος του πρώτου, Ρεθυμνιώτης από την Αγία Ειρήνη, που εργαζόταν ως οδηγός στην εταιρία του 44χρονου
 4. 46χρονος από την Γεωργιούπολη, εργολάβος στο επάγγελμα, που φέρεται να είναι ο αποδέκτης κατόπιν παραγγελίας του, των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών και κάποιων όπλων
 5. 50χρονος Ηρακλειώτης, που ζούσε στην Αθήνα και που φέρεται να εμπορευόταν κυρίως όπλα
 6. 44χρονος Ρεθυμνιώτης, που συνελλήφθη στη Λάρισα και που φέρεται να είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση, αφού έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ συνομιλίες με τον 46χρονο από την Γεωργιούπολη 

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 50χρονος Ηρακλειώτης διακινούσε όπλα. Ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης από τη Λάρισα παράγγειλε, όπως προκύπτει από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, όπλα από τον 50χρονο και τα προόριζε μαζί με άλλη παραγγελία ναρκωτικών, για τον 46χρονο από την Γεωργιούπολη.

Ο οδηγός που έκανε την μεταφορά από Λάρισα στην Αθήνα, είναι ο 33χρονος Ρεθυμνιώτης, υπάλληλος του 44χρονου γνωστού επιχειρηματία.
Ο 33χρονος, οδηγός έφτασε την Τετάρτη το πρωί στην έδρα της Ρεθυμνιώτικης μεταφορικής εταιρίας του 44χρονου επιχειρηματία και ξεφόρτωσε από το ι.χ. του 4 κιβώτια με 29 περίπου κιλά ινδικής κάνναβης, τα οποία και μεταφόρτωσε σε φορτηγό του 44χρονου ιδιοκτήτη της μεταφορική εταιρίας με προορισμό τη Κρήτη.

Στο σημείο αυτό έγινε και η σύλληψη του 33χρονου οδηγού από τις αστυνομικές αρχές και το τμήμα δίωξης ναρκωτικών.
Την ώρα της σύλληψης, στο σημείο (μεταφορική εταιρία) βρισκότανε κοιμώμενος ο 44χρονος γνωστός επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο, καθώς και ο 50χρονος έταιρος υπάλληλός του Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Ασπροπύργου.

Ο άλλος 44χρονος Ρεθυμνιώτης από τη Λάρισα συνελλήφθη σε ξενοδοχείο στη Λάρισα, καθόσον υπάρχουν εις βάρος του αρκετά στοιχεία που προκύπτουν από υλικό μαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων.

Επιπλέον στοιχεία

Υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία και πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία και που η εφημερίδα μας διατηρεί στο φάκελο του ρεπορτάζ.
Κρίνουμε όπως άσκοπο στη παρούσα φάση να τα δημοσιεύσουμε, λόγω του ότι δεν αποτελούν κύρια σημεία της εν γένει δικογραφίας και το πιθανότερο να μπερδέψουν τους αναγνώστες μας παρά να τους διαφωτίσουν. 

Τα ευρήματα

Συνολικά σε όλες τις αστυνομικές επιχειρήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη οργάνωση έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία των ερευνών τα εξής:

 • Ηρωίνη 3.538 γραμ.
 • Ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 29.200 γραμμαρίων.
 • Μία νταλίκα (τράκτορας) με επικαθήμενη ρυμούλκα του 44χρονου επιχειρηματία
 • Το ι.χ. του 33χρονου οδηγού
 • Δύο  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 • Μία μεταλλική πρέσα πρεσαρίσματος ναρκωτικών
 • Συσκευές & εργαλεία για την  ανάμειξη, τυποποίηση, πρεσάρισμα και νόθευση ναρκωτικών
 • Αρχαία ευρήματα μεγάλης αξίας.
 • Δύο περίστροφα, ένα πιστόλι & ένα όπλο τύπου καλάσνικωφ
 • Μία σκοπευτική διόπτρα με σιγαστήρα πιστολιού
 • Ένα περίστροφο ρίψης φωτοβολίδων
 • Δύο χειροβομβίδες & 95 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Συνεντεύξεις

"Είμαι αθώος" κραυγάζει ο 44χρονος επιχειρηματίας
μέσω του δικηγόρου του.


Σε απ΄ευθείας επαφή που είχαμε με τον κ. Γιώργη Δρυγιαννάκη, Δικηγόρο των δύο Ρεθυμνιωτών, του 44χρονου γνωστούς επιχειρηματία και του 50χρονου υπάλληλού του από τον Ασπρόπυργο μας είπε τα εξής:
«Έχω όντως αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή των ως άνω δύο Ρεθυμνιωτών. Ο 44χρονος επιχειρηματίας απλά βρισκόταν στην έδρα της επιχείρησή του. Οι αστυνομικοί από όσα φαίνονται και από την δικογραφία, τον βρήκαν να κοιμάται όπως καταμαρτυρούν και οι ίδιοι στο χώρο, επομένως δεν είχε καμία συμμετοχή ή οποιαδήποτε κινητικότητα που να σχετίζεται με τον 33χρονο οδηγό που έκανε την «μεταφορά». Τα ίδια ισχύουν και για τον 50χρονο έταιρο πελάτη μου, υπάλληλο της εταιρίας. Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι σύμφωνα με αυτά που κατέθεσε ο 33χρονος οδηγός στους αστυνομικούς, τους ξεκαθάρισε ότι οι δύο πελάτες μου δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη με την υπόθεση.»

Σε δηλώσεις προέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Μανώλης Παραβολιδάκης.

«Ύστερα από παραγγελία της Γ.Α.Δ.Α. εκτελέσαμε έρευνες σε τρεις κατοικίες Ρεθυμνιωτών που εμπλέκονται με την εν λόγω υπόθεση και βρέθηκαν όπλα και παράνομα ευρήματα αρχαιολογικής αξίας. Τα ευρήματα ερευνώνται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες των Αθηνών.» 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από χθες πολλοί είναι οι επιχειρηματίες συντοπίτες μας, που έχουν τηλεφωνήσει στα γραφεία της εφημερίδας μας, για να μας ρωτήσουν περισσότερα για τον 44χρονο συλληφθέντα επιχειρηματία/μεταφορέα, καθόσον υπάρχουν, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, μεγάλα ποσά που προκύπτουν από υποχρεώσεις του επιχειρηματία προς τρίτους, κυρίως μέσω επιταγών.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποσά ξεπερνούν τις αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνεπώς, μεγάλο θα είναι το οικονομικό πλήγμα για δεκάδες επιχειρήσεις, που σχετίζονται με το Ρέθυμνο και με τον 44χρονο επιχειρηματία, στην περίπτωση που αποδειχθεί η όποια ενοχή του, καθόσον θα μείνουν απλήρωτες υποχρεώσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολό τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία