Στο Ρέθυμνο το "Παιδικό Χωριό SOS"

Εκτύπωση

Στο Ρέθυμνο το "Παιδικό Χωριό SOS"
 

  • 60 χρόνια μαζί μας, 60 χρόνια δίνουν φτερά στα άστεγα ανήλικα


17/10/09

Με αφορμή τα 60 χρόνια της διεθνούς δράσης τους και προκειμένου να συγκεντρώσουν πόρους για το σημαντικό έργο τους στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκίκησαν από τις 9 Οκτωβρίου περιοδεία στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη με βασικό μήνυμα «Μαζί δίνουμε φτερά στα παιδιά».

Πέμπτος σταθμός θα είναι το Ρέθυμνο. 

Προσηλωμένη στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ανθρώπινων σχέσεων, η Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική, η οποία στήριξε με επιτυχία πέρυσι την ολοκλήρωση του νέου Παιδικού Χωριού SOS στη Θράκη, συνεισφέρει και στην φετινή ενέργεια με ένα εντυπωσιακό... αερόστατο πραγματικών διαστάσεων. Έτσι, θα δίνεται στους φίλους των Παιδικών Χωριών SOS η δυνατότητα, με ένα μικρό αντίτιμο, προς όφελος των Παιδικών Χωριών SOS, να απολαύσουν την πόλη τους από ψηλά και με ασφάλεια, καθώς το αερόστατο θα ανυψώνεται ελεγχόμενα. Η συμμετοχή των «επιβατών» - αλλά και όλων - θα αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τον Οργανισμό και ουσιαστική προσφορά για τα παιδιά που στερούνται τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στον κόσμο και στην Ελλάδα, θα βρίσκεται παράλληλα σε κεντρικό σημείο της πόλης ειδικό περίπτερο, όπου θα τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Για τους μικρότερους, θα διοργανωθεί ένας πρωτότυπος διαγωνισμός ζωγραφικής, ο νικητής του οποίου θα αναδειχθεί από τα Παιδικά Χωριά SOS και θα λάβει βραβείο, δώρο της Groupama Φοίνιξ. 

Τα Παιδικά Χωριά SOS θα παραμείνουν στην πόλη του Ρεθύμνου από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Ο επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας τους θα είναι τα Χανιά (21-22 Οκτωβρίου). 

Ώρες λειτουργίας του περιπτέρου: (Πλατεία Μικρασιατών- Παλιά Πόλη)

Πρωί: 10:00 έως 14:00
Απόγευμα: 17:00 έως 21:00

Ώρες λειτουργίας αερόστατου: (Πλατεία Μικρασιατών- Παλιά Πόλη)

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από το περίπτερο των Παιδικών Χωριών SOS, καθώς η λειτουργία του αερόστατου εξαρτάται αποκλειστικά από τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν καθημερινά στην κάθε πόλη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο (ΝΠΙΔ), που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. 

Στα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα :

·         το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, στην Αθήνα
·         το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης,
·         το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
·         τις Στέγες Νέων στην Αθήνα & στη Θεσσαλονίκη,
·         το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, στην Αθήνα
·         Ο Ξενώνας SOS-ΕΛΙΖΑ, στο Μαρούσι 

                 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία