Σε ξενοδοχείο του Σταυρωμένου φιλοξενούνται οι 50 μετανάστες

Εκτύπωση

Σε ξενοδοχείο του Σταυρωμένου φιλοξενούνται οι 50 μετανάστες

  • Στην δικαιοσύνη παραπέπονται οι τέσσερις δουλέμποροι που ήταν μαζί τους

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

16/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Σταυρωμένου Ρεθύμνου μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ οι 50 παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, που είδαν το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή να σβήνει στη θαλάσσια περιοχή του Μπαλί λίγο μετά τις 5 χθες τα ξημερώματα.
Εν τω μεταξύ αργά χθες το βράδυ, προέκυψε τόσο η ταυτότητα των λαθρομεταναστών όσων και των δουλεμπόρων τους.
Από τους 54 λοιπόν μετανάστες, οι τέσσερις από αυτούς είναι οι δουλέμποροι, οι οποίοι και θα παρεπεμφθούν στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών αλλά και για έκθεση ατόμων σε κίνδυνο, κατηγορίες που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 50 άνθρωποι φέρονται να κατέβαλαν πέντε χιλιάδες ευρώ ο καθένας στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν στη δική τους "γη της Επαγγελίας".

Εν τω μεταξύ τους μετανάστες επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο νομάρχης ,Γιώργος Παπαδάκης αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι 54 άνθρωποι βρίσκονταν για τουλάχιστον 4 ημέρες στη θάλασσα, μέσα σε ένα σαπιοκάραβο.
Φέρονται να είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Αλεξάνδρειας και όπως δήλωσαν στις αρχές είχαν προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε προσάραξε χθες το πρωί, σε βραχώδη περιοχή στο ύψος της Παναγίας του Χάρακα και από εκεί οι μετανάστες ταλαιπωρημένοι και με βρεγμένα τα ρούχα τους, περπατούσαν επί της εθνικής οδού, άλλοι προς το νομό Ηρακλείου και άλλοι προς το νομό Χανίων.

Μάλιστα οι αρχές του νομού εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς στις Σίσσες. Τώρα οι 47 από αυτούς είναι αιγυπτιακής καταγωγής και λόγω της συμφωνίας επανεισδοχής παράνομων μεταναστών που έχει συνάψει η χώρα μας με την Αίγυπτο, οι διαδικασίες επαναπροώθησης θα κινηθούν άμεσα και θα επιστρέψουν αεροπορικώς στην χώρα τους.
Κάτι που δεν θα συμβεί με τους υπόλοιπους τρεις που είναι ιρακινής καταγωγής, οι οποίοι θα κρατηθούν σε κρατητήρια του νομού για τουλάχιστον έξι μήνες και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως προβλέπει άλλωστε η ισχύουσα νομοθεσία.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία