Αγκάλη ανθρωπιάς από την Νομαρχία στους 54 λαθρομετανάστες

Εκτύπωση

Αγκάλη ανθρωπιάς από την Νομαρχία στους 54 λαθρομετανάστες   
 

  • Ο Αντώνης Μπαγιαρτάκης στο "Απογευματινό Δελτίο"
     

16/10/09
 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

Ο προϊστάμενος της ΠΣΕΑ (πολιτική προστασία) της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κ. Αντώνης Μπαγιαρτάκης μίλησε χθες το απόγευμα στην ραδιοφωνική μας εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο» (5-7 κάθε απόγευμα) στον FLY 959, για την κατάληξη που είχε το θέμα με τους λαθρομετανάστες που «ξεβράστηκαν»  το πρωί στη παραλία του Μπαλί.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Μπαγιαρτάκης,  οι 54 άνθρωποι δεν βρίσκονταν πολλές μέρες στη θάλασσα. Φέρονται να είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Αλεξάνδρειας και όπως δήλωσαν στις αρχές είχαν προορισμό την Ιταλία. Το αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε εντοπίστηκε ακυβέρνητο νωρίς το πρωί όπως αναφέραμε και στο πρωίνό μας δημοσίευμα, σε βραχώδη περιοχή στο ύψος της Παναγίας του χάρακα.

Οι μετανάστες έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και για ακόμα μια φορά ήταν σημαντική η προσφορά των εθελοντών, για την παροχή πιο ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι 54 οικονομικοί μετανάστες έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στους δουλεμπόρους για να τους μεταφέρουν στη δική τους «γη της Επαγγελίας» Τώρα, οι μετανάστες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου, ενώ την ίδια ώρα οι λιμενικές αρχές του Ρεθύμνου ξεκινούν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μεταφερθούν στην Αθήνα και από εκεί να προωθηθούν για απέλαση», μας είπε ο προϊστάμενος κ. Μπαγιαρτάκης.

Τέλος άφαντοι παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι δουλέμποροι που μετέφεραν τους 54 ανθρώπους, οι οποίοι εικάζεται ότι ήδη έχουν φύγει από την χώρα με άλλο σκάφος.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία