Λαθρομετανάστες το πρωί στο Μπαλί

Εκτύπωση

 Λαθρομετανάστες το πρωί στο Μπαλί

  • Πρώτη είδηση της ημέρας αποτελεί η σύλληψη 54 λαθρομεταναστών, όπου 1η η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κάλυψε νωρίς  το πρωί το ρεπορταζ
  • Εθεάθησαν να περπατούν στους δρόμους του Μπαλί Ρεθύμνου όπου και συνελλήφθησαν

15/10/09 (09.35)

του Βασίλη
Κασιμάτη
Ήταν περίπου 4 το πρωί, όταν περίοικοι του χωριού άκουσαν ένα πλωτό να προσεγγίζει τη παραλία του Μπαλί. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, όπου λίγη ώρα αργότερα απέστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Στο μεταξύ όμως, ο καπετάνιος του πλωτού είχε προλάβει να αποβιβάσει 54 νεαρούς ενήλικες άνδρες στη παραλία και αμέσως απέπλευσε προς άγνωστη μέχρι τώρα (09.30) κατεύθυνση.

Το λιμεναρχείο Ρεθύμνου πριν μισή ώρα εντόπισε ένα προσαραγμένο σκάφος λίγα μίλα ανατολικότερα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία κάτω από την Παναγία τη Χαρακιανή.
Εξετάζονται αυτή την ώρα τα ευρήματα για να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο σκάφος που μετέφερε το πρωί τους 54 λαθρομετανάστες, αλλά όπως μας είπε και ο λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος κ. Γιώργος Ιερωνυμάκης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο να πρόκειται για το επίμαχο πλωτό.

Γυρίζοντας πίσω τώρα, - στους 54 λαθρομετανάστες - από τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι Παλαιστινιακής καταγωγής.
Κρατούνται όλοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ενώ γίνεται ο απαραίτητος σχεδιασμός προκειμένου να τους αναλάβει  το τμήμα λαθρομεταναστών από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, έως ότου εξακριβωθεί το αν θα κινηθεί εις βάρος τους η διαδικασία της απέλασης.

Το ρεπορτάζ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στη διάθεσή μας νωρίς το απόγευμα, όπου με το θέμα θα ασχοληθεί και η ραδιοφωνική μας εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο» στον FLY 959 FM, όπου θα έχουμε στα μικρόφωνα του studio το κ. Μπαγιαρτάκη από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για να μας πει περισσότερα για την τύχη αυτών των συνανθρώπων μας και το τι μέλλει γενέσθαι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία