Νερό τέλος...;

Εκτύπωση

Νερό τέλος...;

  • Επιστολή κόλαφος του ΟΑΔΥΚ προς την ΔΕΥΑΡ
  • Διαξιφισμοί των αρμοδίων στην εκπομπή "Απογευματινό Δελτίο"

         15/10/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Το νερό νεράκι θα πουν μάλλον από τις 26 του μήνα οι Ρεθεμνιώτες, μετά το έγγραφο που έστειλε ο ΟΑΔΥΚ στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ρεθύμνου, στο οποίο ανακοινώνεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα διακοπεί η παροχή νερού προς την επιχείρηση από τις πηγές της Αργυρούπολης και τα Δράμια.

Όπως μας δήλωσε χθες το απόγευμα ο διευθυντής του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο κ.Βαγγέλης Μαμαγκάκης, στην ραδιοφωνική μας εκπομπή
«Απογευματινό Δελτίο» στον FLY 959 FM
, ενδεικτικά ο οργανισμός διεμήνυσε μέσω της επιστολής που έστειλε στη δημοτική επιχείρηση, ότι από τις 19 του μήνα θα διακόψει για τέσσερις ώρες την ημέρα το νερό.
Αναμένεται όμως, ότι στις 26 η διακοπή αυτή θα γίνει οριστική, λόγω συσσωρεμένων χρεών που υπάρχουν από το 2007.
Μάλιστα συμπλήρωσε, ότι μόνο φέτος έχουν αποσταλεί στην ΔΕΥΑΡ 7 υπομνήματα σχετικώς, στα οποία η υπηρεσία δεν απάντησε, αλλά έναντι απαντήσεως ζήτησε αναλυτικό λογαριασμό, αφού είναι σαφές ότι αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα των αξιώσεων του ΟΑΔΥΚ.

Εις απάντηση των ανωτέρω, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ & δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Κώστας Λαμπρινός, δήλωσε στην εκπομπή «Απογευματινό Δελτίο» αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Μαμαγκάκη ότι:
 "...αμφισβητούμε την τιμολογιακή πολιτική του οργανισμού, αφού δικαιωματικά ο Δήμος Ρεθύμνου υδροδοτείται από τις πηγές Αργυρούπολης και τη λίμνη Κουρνά άνευ χρεώσεως. Η μόνη τιμολόγηση που η ΔΕΥΑΡ αναγνωρίζει, είναι τα έξοδα άντλησης και ο μισθός του υπαλλήλου σε αυτό το τομέα, ποσό όμως που δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ ετησίως".

Σχετικά με το έγγραφο που παρέλαβε από τον ΟΑΔΥΚ ο κ. Λαμπρινός συμπλήρωσε μάλιστα ότι:
"Είναι ένα έγγραφο απαράδεκτο για εμάς, διότι έχουν γίνει επανειλημμένα επαφές που ζητάμε να μας δώσουν μια ανάλυση κόστους του νερού, το οποίο παίρνουμε μέσω ΟΑΔΥΚ. Ο ΟΑΔΥΚ είναι διαχειριστής των νερών στα Δράμια και την λίμνη του Κουρνά και θα πρέπει να μας αποδείξει γιατί και πόσα πρέπει να πληρώνομε. Εμείς δηλαδή, αμφισβητούμε την τιμολόγηση που έχει ο οργανισμός στη δυτική Κρήτη".

Ο οργανισμός ανάπτυξης δυτικής Κρήτης, ζητά από τη δημοτική επιχείρηση το ποσό των 650 περίπου χιλιάδων ευρώ, ποσό το οποίο θεωρεί απαράδεκτο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ. Ο κ. Κώστας Λαμπρινός, επισημαίνει πως το τρέχον έτος η δημοτική επιχείρηση έδωσε στον οργανισμό το ποσό των 37 χιλιάδων ευρώ, που καλύπτει τις υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τον οργανισμό.

"Αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να πληρώνουμε εμείς, αναλογικά με τις ποσότητες που παίρνουμε και τα υπόλοιπα να τα πληρώνουν οι άλλες χρήστες στην περιοχή. Δεν αρνούμαστε ότι πρέπει να πληρώνουμε, αλλά το ποσό, το οποίο μας ζητάει ο οργανισμός το θεωρούμε υπερβολικό και χωρίς καμία αιτιολόγηση ανάλυσης κόστους", είπε στην εκπομπή μας κλείνοντας ο κ. Λαμπρινός.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης θα συγκαλέσει άμεσα την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν οι κινήσεις στις οποίες θα προβεί η επιχείρηση. Ο κ. Κώστας Λαμπρινός ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει και στην δικαιοσύνη, για τη λύση του προβλήματος, ενώ το μήνυμα που βγήκε από το σημερινό ραδιοφωνικό "debate" ήταν ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε σαφές ότι ο Ρεθυμνιώτης καταναλωτής πληρώνει τους λογαριασμούς και απαιτεί να υδροδοτείται κανονικά.
Μετά από όλα αυτά, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα δικαστήρια Ρεθύμνου θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποια πλευρά έχει δίκιο, επομένως το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Και εδώ κολλάει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η «κλισέ» υπογραφή μου:...
Με τσι γειές μας...!!!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία