«Μαύρες» μέρες περνάνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Εκτύπωση

«Μαύρες» μέρες περνάνε οι ξενο-δοχοϋπάλληλοι

  • Οι ξενοδοχειακές μονάδες κλείνουν στο τέλος του μήνα και ακόμα παραμένει αβέβαιο πόσοι θα καταφέρουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας

15/10/09
Της Μαρίας Καλογεράκη

Το δικό τους Γολγοθά βιώνουν, μαζί με εκατομμύρια εργαζομένους και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που μετά από μια δύσκολη τουριστική περιόδο, μετρούν τις πληγές τους. Η διεθνής οικονομική κρίση, που έχει γονατίσει σχεδόν όλους τους κλάδους των εργαζομένων, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Οι ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες που παραμένουν ακόμα ανοιχτές, θα κατεβάσουν ρολά στο τέλος του μήνα και από εκεί πέρα το μόνο που έχουν είναι ο μισθός των 440 ευρώ, που θα τους παρέχει το ταμείο ανεργίας, στο οποίο βέβαια εξαρτάται, από πολλούς παράγοντες, αν θα καταφέρουν να μπουν τη φετινή χρονιά.

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πέρασαν κακή σεζόν και είναι αβέβαιο το μέλλον τους. Για αυτό βλέπουμε να έχει μειωθεί ο εργασιακός πληθυσμός λόγω του ότι ο νέος εργαζόμενος ψάχνει διεξόδους και μόλις βρει την παραμικρή διέξοδο παρατάει το επάγγελμα. Κάποτε έλεγαν ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι οι προνομιούχοι αλλά μάλλον μας έμειναν τα προνόμια και τα υπόλοιπα τα χάσαμε...», ανέφερε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της πόλης, Γιώργος Νικολιδάκης. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣΡΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Στο νομό Ρεθύμνου αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, άλλοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και σε τρεις ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχουν εργαζόμενοι, που δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους από την περσινή χρονιά.

«Ενός κακού μύρια έπονται... Από το εισόδημα έχουμε βγει από τον προϋπολογισμό μας, από τα ένσημά μας επίσης το ίδιο... Το ταμείο ανεργίας είναι ένα αποκούμπι για τον ξενοδοχοϋπάλληλο, γιατί καλύπτει κάποια μικροέξοδα. Κάποιοι όμως ξενοδοχοϋπάλληλοι, με το ζόρι θα μπουν στο ταμείο με διάφορους τρόπους, έχει κρατηθεί και μισθός εργαζόμενου για να μπορέσει να μπει στο ταμείο, πράγμα το οποίο είναι λυπηρό», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της πόλης και ξενοδοχοϋπάλληλος στο επάγγελμα, περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον των εργαζομένων στον κλάδο των ξενοδοχείων, αφού οι προβλέψεις για τη χρονιά που έρχεται είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Ο Γιώργος Νικολιδάκης, απευθύνει έκκληση στη νέα κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων και να δρομολογήσει άμεσα λύσεις.

«Εάν η σημερινή κυβέρνηση δε δώσει λίγη προσοχή στους εποχιακά εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να αλλάξουν ή δουλειά ή χώρα για δουλειά», τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία