Στο επίκεντρο για ακόμα μια φορά οι μελέτες για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ

Εκτύπωση

Στο επίκεντρο για ακόμα μια φορά οι μελέτες για την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ

  • Την Πέμπτη στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης

14/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Την πορεία των μελετών για την αναβάθμιση του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, θα συζητήσουν εκ νέου οι φορείς του νομού. Το απόγευμα της Πέμπτης, στη νομαρχία Ρεθύμνου, θα συνεδριάσει το νομαρχιακό συμβούλιο, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς αλλά και οι βουλευτές του νομού.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί η πορεία των μελετών για τον ΒΟΑΚ και οι ανησυχίες των τοπικών φορέων για τις υποδομές, που πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά το τμήμα του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, που διασχίζει το νομό Ρεθύμνου.

Όσο οι τοπικοί φορείς διεκδικούν την κατασκευή ενός βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, ισάξιου με αυτούς που κατασκευάζονται σε άλλες χώρες, το μακελειό στην άσφαλτο συνεχίζεται.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εδώ και μήνες, έχουν θέσει τέσσερεις βασικές προτεραιότητες στις αρχές του νομού, προκειμένου να αναλάβουν μια οργανωμένη δράση, μέχρι να κατασκευαστεί ο βόρειος οδικός άξονας.

Σημειώνεται, πως στην επικείμενη συνεδρίαση του οργάνου, έχουν κληθεί να παραστούν και τα μέλη της πρωτοβουλίας, προκειμένου οι τοπικοί φορείς να εξετάσουν την τοποθέτηση διαχωριστικού στηθαίου κατά μήκος της εθνικής οδού, με αφορμή τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο νομό.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία