Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό

Εκτύπωση

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό

  • Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στο τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου

14/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Δεκαεπτά άνθρωποι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των ατόμων, που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, από την αρχή του έτους στο νομό Ρεθύμνου.
Χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων αυξάνεται δραματικά και το μακελειό στην άσφαλτο συνεχίζεται, όχι μόνο στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και εντός της πόλης.
Συγκριτικά με την περσινή χρονιά, όπου ο αριθμός των νεκρών ήταν μόλις τέσσερεις, φέτος παρατηρήται αύξηση της τάξης του 325%.

Εν τω μεταξύ, εκτός των ανθρώπων που έχασαν φέτος τη ζωή τους στην άσφαλτο, αρκετά μεγάλος είναι και ο αριθμός των πολιτών που τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα, είτε σοβαρά είτε ελαφριά.
Τώρα, από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου προσπαθούν, με τα όσα μέσα διαθέτουν, να κάνουν συνεχείς ελέγχους, έστω στις κυριότερες παραβάσεις για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Όμως, η πολιτεία για ακόμα μια φορά δείχνει το σκληρό της πρόσωπο καθώς, σύμφωνα και με τον διοικητή του τμήματος τροχαίας, οι οργανικές θέσεις για την υπηρεσία είναι περίπου 40 και αυτή την ώρα οι ένστολοι που υπηρετούν στο τμήμα δεν ξεπερνούν τους 20.
Το τροχαίο ατύχημα οφείλεται κατά 80% στην οδική συμπεριφορά του οδηγού, επισημαίνει ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, ο οποίος εφιστά την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για να μειωθεί έστω το μακελειό στην άσφαλτο, δεδομένου ότι καθημερινά τροχαία δυστυχήματα γίνονται σε ολόκληρη την Κρήτη.

"Σε καθημερινή βάση και στους όμορους νομούς ακούμε για τροχαία ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα. Ίσως αυτό να είναι και παρήγορο με την έννοια του ότι ο νομός Ρεθύμνου δεν έχει τα πρωτιά στα θανατηφόρα ατυχήματα, υπάρχουν και άλλοι νομοί που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μπορεί μεν να είναι κακοί δρόμοι, να κρύβονται παγίδες αλλά αυτούς τους δρόμους τους χρησιμοποιούν άνθρωποι, και όταν οι πολίτες ελέγξουν και κοντρολάρουνε το αυτοκίνητό τους και την οδική τους συμπεριφορά αναλόγως με τι συναντάει στον δρόμο, πιστεύω ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα τροχαία ατυχήματα", αναφέρει ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, Γιώργος Τσαχάκης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 

Να τεθεί στις προτεραιότητες του νέου υπουργού προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το θέμα της τροχαίας, ζητά ο Γιώργος Τσαχάκης, με βάση τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

"Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του νέου υπουργείου προστασίας του πολίτη, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν είναι μόνο η τροχαία που έχει προβλήματα, είναι όλες οι υπηρεσίες. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να μπει σαν πρώτη προτεραιότητα το θέμα της τροχαίας γιατί αν γίνει αυτό θα είναι μια σημαντική βοήθεια στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων", σημείωσε ο κ. Τσαχάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία