Σε καλύτερες μέρες οι δανειολήπτες

Εκτύπωση

Σε καλύτερες μέρες οι δανειολήπτες
ο κ. Αποστολάκης (αριστερά)
φωτό αρχείου από παλαιότερη
συνέντευξη.

  • Ανάσα για τη οικονομία, ανάσα και για το Ρέθυμνο που τα πράγματα είχαν φτάσει τελματικά σε αδιέξοδο.

        13/10/09

του Βασίλη
Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε χθες στη νέα εκπομπή μας «Απογευματινό Δελτίο» στον FLY 959 FM (5 - 7 κάθε απόγευμα), ο κ. Γιάννης Αποστολάκης, συνταξιούχος τραπεζικός, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕ ΚΑΡΤΑ, ανώτατο διεθυντικό στέλεχος της ΑΤΕ BANK και σήμερα Σύμβουλος   Επιχειρήσεων & Γενικός Διευθυντής της γνωστής σε όλους μας εταιρίας ALMECO.

Το θέμα ήταν η αλλαγή του τραπεζικού σκηνικού με τη νέα κυβέρνηση σε σχέση με τη χορήγηση δανείων. Μέχρι σήμερα, το ΤΕΝΠΕ έδινε χρήματα με τη μορφή επαγγελματικού δανείου, μόνο σε όσους είχαν καταθετικό λογαριασμό ίσο με το ύψος του δανείου. Με άλλα λόγια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«...οι πλούσιοι γίνονταν πλουσιότεροι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν καταδικασμένες να έχουν μόνιμο συνοδοιπόρο τους στη δυσμενή επαγγελματική τους πορεία, την «χρεωκοπία»!

Προς καλύτερες ημέρες προβλέπει ότι βαίνουμε ο κ. Αποστολάκης, αφού και το ΤΕΝΠΕ πλέον οδεύει προς εξυγίανση, αλλά και οι εξαγγελίες Παπανδρέου βοηθούν, σε κάθε περίπτωση, τη χορήγηση δανείων με μεγαλύτερη ευκολία, αφού η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να είναι αρκούντος ελαστική στους δανειοδοτικούς οργανισμούς.

Μας είπε μάλιστα, ότι μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα επιτόκια σε όλη την Ευρώπη, έχοντας βέβαια και τους χαμηλότερους μισθούς. Δυσανάλογα στοιχεία, που είναι οφθαλμοφανές ότι λειτουργούν μόνο εις βάρος του δανειολήπτη και του χαμηλοεισοδηματία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αποστολάκης έδωσε θετικά μηνύματα στους υποψηφίους δανειολήπτες, αφού δρομολογούνται νέα συστήματα σχετικά με το δανειοδοτικό σκηνικό της χώρας και έτσι και πάλι ο κόσμος θα μπορέσει να αισθανθεί καλύτερα, αφού οι αιτήσεις θα ικανοποιούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Ανάσα λοιπόν για την οικονομία, ανάσα και για το Ρέθυμνο που τα πράγματα είχαν φτάσει τελματικά σε αδιέξοδο.
Είδομεν και ...

Με τσι γειές μας ...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία