Δελτίο Τύπου / Επιστολή από την Ν.Ν.Ε.Ρ.

Εκτύπωση

 Ν.Ν.Ε.Ρ
 __________

Προς   : Εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ".
Υπόψη: κυρίου Κασιμάτη Βασίλη. Εκδότη/Διευθυντή.

Πειραιάς, 04/12/2008

Αξιότιμε κ. Κασιμάτη,

         Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προς δημοσίευση με σκοπό αφενός  την σωστή πληροφόρηση του αναγνωστικού σας κοινού και αφετέρου να δοθεί η ορθή διάσταση για τα όσα παραπλανητικά εσκεμμένα ή μη λέγονται για την Ν.Ν.Ε.Ρ . 

       Η Ν.Ν.Ε.Ρ ( Νέα Ναυτιλιακή Εταιρία Ρεθύμνου) ξεκίνησε τις προσπάθειες της πριν από 6 μήνες και είναι μια υπό σύσταση εταιρία που πρωταρχικός της στόχος είναι η δρομολόγηση πλοίου/πλοίων στην γραμμή ΄΄ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ΄΄ με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου. 

      Η σύνθεση της Ν.Ν.Ε.Ρ αποτελείται από γνωστό εφοπλιστή που δραστηριοποιείται στη ποντοπόρο ναυτιλία με εμπειρία που ξεπερνά τα 25 έτη στον συγκεκριμένο κλάδο και από Ρεθυμνιώτες που έχουν επιλέξει να επενδύσουν σε μια εταιρία που θα την διακρίνει η τεχνογνωσία, η υγιή λειτουργία και η συνεχόμενη εξέλιξη της μέσα από ευέλικτες και στρατηγικές κινήσεις που απαιτεί ο δύσκολος και απαιτητικός χώρος της Ελληνικής ακτοπλοΐας. 

       Από την πρώτες μας δηλώσεις καταστήσαμε ξεκάθαρο, ότι ΔΕΝ έχουμε καμία σχέση και συμμετοχή αρχικά με την τότε ονομαζόμενη κίνηση πολιτών γνωστή σήμερα ως CRETAN SEA LINES που δραστηριοποιήθηκε ταυτόχρονα στην προσπάθεια ίδρυσης ναυτιλιακής εταιρίας για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Μέσω μάλιστα δικής σας παρέμβασης στις 19/10/2008 ημέρα Κυριακή, δική μας αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον υπογράφων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της τότε "Κίνησης Πολιτών" (πρώην Cretan Sea Lines) όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα και προϋποθέσεις τυχόν κοινής πορείας και συνεργασίας.Τις επόμενες ημέρες μετά την συνάντηση μας πληροφορηθήκαμε ότι η ενημέρωση που έγινε στα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της "Kίνησης Πολιτών"  κράτησε μόλις 3 λεπτά και μάλιστα με την παρατήρηση ότι η Ν.Ν.Ε.Ρ δεν είναι κάτι αξιόλογο και σοβαρό, κάτι που μας οδήγησε στον άμεσο τερματισμό συνομιλιών συνεχίζοντας ανεξάρτητα  την πορεία μας, για την υλοποίηση του στόχου μας. 

      Παράλληλα στις πρώτες μας δηλώσεις, καταστήσαμε ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ έχουμε καμία σχέση αλλά και πρόθεση συνεργασίας σε οποιαδήποτε μορφή τωρινή ή και μελλοντική με την ναυτιλιακή εταιρία Α.Ν.Ε.Κ , καθώς και με την οποιαδήποτε άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ελληνικής ακτοπλοΐας .

      Σήμερα η Ν.Ν.Ε.Ρ, αξιολογεί τεχνικά ένα ήδη υπάρχον ιδιόκτητο ΕΓ/ΟΓ πλοίο που διαθέτει, με κύριο γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ,το οποίο και θα τοποθετήσουμε μόλις ολοκληρώσουμε τις μελέτες και βεβαιωθούμε απόλυτα  ότι πληροί τα αυστηρά κριτήρια που έχουμε θέσει γύρω από τις προδιαγραφές, που πρέπει να έχει το πλωτό μέσο που θα εξυπηρετήσει την γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ. 

     Εύχομαι μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές να δόθηκε η ορθή διάσταση των πραγμάτων και παραμένω στην διάθεση σας για την οιοδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστείτε. Τέλος να υπενθυμίσω ότι σε λίγες ημέρες θα μπορεί ο κάθε άμεσα ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί μέσω της www.nner.gr ηλεκτρονικής μας σελίδας γύρω από την Ν.Ν.Ε.Ρ και τις δραστηριότητες της και φυσικά μπορεί όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση για ότι χρειαστεί.(info@nner.gr)

 Διατελώ με τιμή

ΕμμανουήλΝικ. Φραγκάκης
Chief Operating Officer (COO)

Νέα Ναυτιλιακή Εταιρεία Ρεθύμνου
website:www.nner.gr
email:info@nner.gr

 

    --------------------------------------------------------------------------
 


Σχόλιο του εκδότη Βασίλη Κασιμάτη.

Με την ευκαιρία της ανωτέρω επιστολής θα ήθελα να κάνω και ένα επιπλέον σχόλιο.   
Έγινε μια προσπάθεια τη περασμένη εβδομάδα, από ευτυχώς «ασήμαντη πλευρά» να ανακατέψουν το όνομα της εφημερίδας ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ με την ΝΝΕΡ. Εκφράστηκε μάλιστα η άποψη ότι εγώ ως Εκδότης της είμαι μεταξύ των στελεχών της εν λόγω εταιρίας.

Να διαψεύσουμε λοιπόν κατηγορηματικά αυτό το άστοχο "πυροτέχνημα" που σκοπό είχε τη αποτυχημένη προσπάθεια σπίλωσης και μόνο, της ακεραιότητας της εφημερίδα μας.
Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ως επιχείρηση/εφημερίδα και ούτε εγώ ως εκδότης της να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ναυτιλιακή εταιρία στο Ρέθυμνο απλούστατα διότι θεωρούσαμε εξ αρχής ότι έτσι θα μπορέσουμε ασκούμε το δημοσιογραφικό μας έργο ανεπηρέαστοι από όποια εμπλοκή μας σε άλλα συμφέροντα.

Δεν θελήσαμε να εμπλακούμε έτσι λοιπόν στη - 50μελή / Β.Ομάδα - και της Cretan Sea Lines.

Αυτός ήταν και ο λόγος  που δεν συμπληρώσαμε τη σχετική αίτηση (προς έκπληξη πολλών) στο «Μελίνα Μερκούρη» (Μάζωξη) παρότι ήμασταν από αυτούς που στηρίξαμε και προβάλαμε την ιδέα της Cretan Sea Lines, όσο λίγοι δημοσιογράφοι στο Ρέθυμνο.

θεωρούμε λάθος, δημοσιογράφοι να ανακατεύονται σε τέτοιες επιχειρήσεις.
Είναι πρακτικά αδύνατο να καλύπτεις  με "δημοσιογραφική ακεραιότητα-αδέκαστα" το θέμα όταν ο ίδιος είσαι εμπλεκόμενος.


Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ έχει επιλεχτεί από την Ν.Ν.Ε.Ρ. ως ένας φορέας επικοινωνίας. Αυτό έγινε διότι τα στελέχη της έκριναν ότι ασκούμε αδέκαστα το δημοσιογραφικό λειτούργημα στο Ρέθυμνο.

Βασίλης Κασιμάτης

Εκδότης/Διευθυντής
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
AgoraPress.gr
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία