Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση της τροχαίας

Εκτύπωση

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση της τροχαίας

  • «Μαμά ... εγώ δεν είχα πιει»


Δείτε το θέμα τηλειπτικά

13/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Άνοιξε χθες τις πύλες της, η έκθεση της τροχαίας Ρεθύμνου, που θα πραγματοποιείται μέχρι και την Παρασκευή στο κέντρο Νέων της πόλης.
Με το σύνθημα «Μαμά, εγώ δεν είχα πιει», σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στο καίριο ζήτημα της μέθης, που είναι ένας από τους παράγοντες που συντελεί στο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου παραχώρησε σχετικώς, συνέντευξη  στη ραδιοφωνική μας εκπομπή "Απογευματινό Δελτίο" στο FLY 959 FM.

Άλλωστε, δεδομένου ότι τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από δέκα τροχαία δυστυχήματα στο νομό, από τα οποία τα περισσότερα οφείλονταν στη μέθη των οδηγών, σύμφωνα και με το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου, η έκθεση αυτή επιδιώκει στο να μάθει κυρίως στα νέα παιδιά τους κινδύνους που κρύβονται στους δρόμους της ασφάλτου μέσα από σκληρές εικόνες.

«Ευελπιστούμε μέσα από την έκθεση να έχουμε έστω μια μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ήδη έχουν αρχίσει και έρχονται μαθητές στην έκθεση σε συνεργασία πάντα με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό και ευελπιστούμε να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για να μεταφέρουν αυτά τα μηνύματα που θα τους περάσουμε στους γονείς τους και ειδικά τα παιδιά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα τα μεταφέρουν όπως θα τα βιώσουν μέσα από την έκθεση», ανέφερε ο Διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, κ.Γιώργος Τσαχάκης.

Ο Διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου απευθύνει έκκληση προς όλου,ς να διαθέσουν έστω μια ώρα από το χρόνο τους και να επισκεφθούν την έκθεση, γιατί αυτά που θα δουν ίσως τους προβληματίσουν και ίσως κάποια στιγμή να σώσουν τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων  προβάλλεται ένα οπτικοακουστικό βίντεο από τροχαία ατυχήματα, ενώ παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από ατυχήματα αλλά και εργαλεία της υπηρεσίας.

«Παρακαλώ θερμά για ακόμα μια φορά τους πολίτες να μην πίνουν όταν πρόκειται να οδηγήσουν, θα σωθούν ζωές...ζ ωές που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας», τόνισε ο κ. Τσαχάκης.
Την τελευταία μόνο εβδομάδα, τρεις άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων, που χάνουν την ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα μόνο στο νομό Ρεθύμνου.
Την ίδια ώρα, η έλλειψη προσωπικού στο τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της υπηρεσίας, καθώς αν και οι οργανικές θέσεις είναι περίπου 40 αυτή την ώρα, οι ένστολοι που υπηρετούν στο τμήμα δεν ξεπερνούν τους 20.

Η έκθεση της τροχαίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου στο Κέντρο Νέων Ρεθύμνου και θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία