Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της οδού Παχλά

Εκτύπωση

Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της οδού Παχλά

  • Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες περίπου για το τμήμα από το ύψος της περιοχής «Κόρακα Καμάρα» μέχρι το παλιό πανεπιστήμιο

12/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Κατασκευή νέων πεζοδρομίων με δενδροφύτευση, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και μικρών πλατειών, είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην παραμελημένη μέχρι σήμερα περιοχή στα Περιβόλια Ρεθύμνου.
Τις προηγούμενες ημέρες το έργο για την ανάπλαση της οδού Παχλά από το ύψος της περιοχής «Κόρακα Καμάρα» μέχρι το παλιό πανεπιστήμιο δημοπρατήθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείτε.
Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.325.000 ευρώ και όπως επισημαίνει και ο δήμαρχος της πόλης μετά την δημοπρασία τα χρήματα είναι απολύτως εξασφαλισμένα για την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Μιλάμε για μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή και ξεχασμένη και υποβαθμισμένη παρά την εξαιρετική ποιότητα των κατοίκων που κατοικεί σε αυτή. Υπερβήκαμε κάθε όριο προϋπολογισμού για το έργο αυτό, ευτυχώς που υπήρξε έντονος ανταγωνισμός στην δημοπρασία και ο δήμος απέσπασε μια εξαιρετική προσφορά και μάλιστα από την εταιρεία που έχει κάνει και το προηγούμενο έργο της ανάπλασης στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης, οπότε έχουμε την γνώση και την εμπειρία και δεν μπαίνουμε σε περιπέτειες», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Στο τμήμα του έργου που δημοπρατήθηκε δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή πλατείας στην περιοχή Κόρακα Καμάρα, καθώς το έργο αυτό απαιτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να υλοποιηθεί, το οποίο για την ώρα η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εξασφαλίσει. Τώρα ο δήμος αποφάσισε η μελέτη που προβλέπει την ανάπλαση της περιοχής μέχρι τη γέφυρα του Πλατανιά να κοπεί στα δυο και η χρηματοδότηση για το δεύτερο τμήμα θα διεκδικηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Εν τω μεταξύ για την ανάπλαση που θα ξεκινήσει άμεσα επί της οδού Παχλά και ανατολικότερα ο δήμαρχος Ρεθύμνου ζητά την συνεργασία των κατοίκων της περιοχής για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποκαταστήσει τις διαβάσεις στην πόλη, προκειμένου να είναι λειτουργικές και το κυριότερο εμφανής τη μέρα και τη νύχτα.

«Δεν έχει σημασία ότι τελείωσε η τουριστική περίοδος τα έργα γίνονται για τους πολίτες. Το ότι παρεπιτώντος ωφελούνται και οι επισκέπτες αυτό είναι μια παράμετρος που μας ενδιαφέρει αλλά δεν είναι γνώμονας όταν αποφασίζουμε να κάνουμε έργα στην πόλη μας», σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία