Τοποθέτηση Κωστή Σχοινά για το φράγμα του Πλατύ ποταμού

Εκτύπωση
Τοποθέτηση Κωστή Σχοινά για το φράγμα του Πλατύ ποταμού
 

Ο κ Σχοινάς είχε τοποθετηθεί στο θέμα του "Πλατύ" μετά τη συνάντηση που είχε στα μέσα του προπερασμένου μηνός με τα στελέχη του Ο.Α.ΔΥ.Κ. , τοποθέτηση η οποία μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διημέρου καθίσταται πέρα για πέρα επίκαιρη.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να επανεκτιμήσει, άμεσα, την απόφαση ένταξης της μελέτης του φράγματος του Πλατύ ποταμού. Η από 9 Σεπτεμβρίου, υπουργική απόφαση δεν είναι συμβατή με τις προηγούμενες «συμφωνίες κυρίων» των εμπλεκομένων μερών, ούτε διασφαλίζει την επαρκή κάλυψη των αναγκών του Ν. Ρεθύμνου».

Αυτό δήλωσε ο Κωστής Σχοινάς κατά τη συνεργασία του με στελέχη του ΟΑΔΥΚ τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου,στα γραφεία του Οργανισμού στο Ρέθυμνο.

Αναφερόμενος στη μέχρι σήμερα εξέλιξη του έργου, ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μετεξέλιξη του έργου από «Αξιοποίηση Υδατικού Δυναμικού Υδρολογικής Λεκάνης Ποταμού Πλατύ[1]» σε «Φράγμα στο Πλατύ Ν. Ρεθύμνης μετά του αγωγού μεταφοράς, του αρδευτικού δικτύου & Γεωτεχνικές Μελέτες[2]».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωστής Σχοινάς επισήμανε την απουσία ρητής αναφοράς, εντός της απόφασης ένταξης, στα «προβλεπόμενα έργα» άρδευσης των εκτάσεων ανάντι του φράγματος (λιμνοδεξαμενές και/ή μικρό-φράγμα Γερακάρι). 

Άλλωστε, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είχε ορίσει, τον Ιούλιο του 2006, τα προβλεπόμενα έργα ως «αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου να εξασφαλίζονται κατά προτεραιότητα οι απαιτούμενοι υδατικοί πόροι για την άρδευση 45.000 στρεμμάτων εντός της υδρολογικής λεκάνης Πλατύ Ν. Ρεθύμνου».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στον ΟΑΔΥΚ, ο Κωστής Σχοινάς δήλωσε: "Το αίτημα του Ρεθύμνου είναι ξεκάθαρο και δίκαιο. Με την κινητοποίηση όλων των παραγόντων του νομού μας  η αναγκαία τροποποίηση, η οποία διορθώνει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, γίνεται εφικτή. Έχω την πεποίθηση, ότι η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα λάβει σοβαρά υπόψη της τους προβληματισμούς μας και θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες"

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία