Το βάρος στις υποδομές και στην ανάδειξη νέων ταλέντων δίνει και φέτος ο Άρης Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Το βάρος στις υποδομές και στην ανάδειξη νέων ταλέντων δίνει και φέτος ο Άρης Ρεθύμνου

9/10/09

Στο γήπεδο των Μισιρίων πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αγιασμός της ομάδα του Άρη Περιβολίων και η επίσημη πρώτη προπόνηση πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας τοπικού της ΕΠΣ Ρεθύμνης. Σύσσωμη η διοίκηση, οι παίχτες και το τεχνικό επιτελείο έδωσαν το «παρών» σε μια χρονιά που και πάλι ο σύλλογος θα δώσει το βάρος στην ανάδειξη νεαρών και ταλαντούχων παιχτών, όπως επίσης και στη συνέχιση της υποδειγματικής λειτουργίας των υποδομών.
Για τον Άρη Ρεθύμνου ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Το σωματείο, όπως έλεγαν με καμάρι οι διοικούντες της ομάδας έχει πλέον στραφεί στη χρησιμοποίηση παιδιών που προωθούνται από τις ακαδημίες τις ομάδας. Η φιλοσοφία αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα, αφού έτσι ελαχιστοποιεί το κόστος και παράλληλα αναδεικνύει τα ντόπια ποδοσφαιρικά ταλέντα με μεγάλες προοπτικές καριέρας. 

Η σωστή λειτουργία του Άρη Ρεθύμνου έχει προσελκύσει πολλά έγκριτα άτομα της Ρεθυμνιώτικης κοινωνία, τα οποία επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στα διοικητικά πεπραγμένα της ομάδας. Ένα από αυτά είναι και ο Δημήτρης Παπασπύρου, ο οποίος σύντομα αναμένεται να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο στη διοίκηση της ομάδας.

Σήφης Βασιλάκης: «Μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να δώσουμε ευκαιρία σε παιδιά της ακαδημίας μας»

Ο προπονητής της ομάδας Σήφης Βασιλάκης στις δηλώσεις του μετά την επίσημη πρώτη της ομάδας αναφέρθηκε στην κατεύθυνση της ομάδας για τη νέα χρονιά, ενώ στάθηκε και στην κλήση του Μίλτου Παπάζογλου στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας: «Θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να δώσουμε ευκαιρία σε παιδιά της ακαδημίας μας να αγωνιστούν. Εμείς προσπάθούμε να δίνουμε ευκαιρίες σε μικρά παιδιά μόλις πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που παίχτες σαν τον Παπαζογλου που κλήθηκαν στην προεπιλογή της Εθνικής, αφού αυτό είναι κόπος πολλών ετών, όχι μόνο δικό μου αλλά και των προπονητών που είχε στην ακαδημία της ομάδας. Αυτό επίσης δείχνει ότι το σωματείο έχει σωστή λειτουργία. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου όταν ο Μίλτος κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής και μακάρι και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο».

Βαγγέλης Χατζηδάκης: «Δε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα»

Ο αρχηγός του Άρη Ρεθύμνου τόνισε τη φιλοσοφία της ομάδας ενώ δε έκανε προβλέψεις για το νέο πρωτάθλημα, πρόσθεσε όμως ότι η ομάδα του δε θα έχει προβλήματα: «Στην ομάδα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσει ένα νέο παιδί να πάρει τις ευκαιρίες και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Μπορεί να μυηθεί στις αρχές που του δίνει η ομάδα και πιστεύω ότι αυτό ωφελεί και την ομάδα και παράλληλα ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας, δημιουργώντας ια ομάδα με μέλλον. Η ομάδα μας δεν ξοδεύει αρκετά λεφτά παίρνοντας έμπειρους παίχτες, αλλά επιλέγει το δύσκολο δρόμο επενδύοντας στο μέλλον. Παίρνω για παράδειγμα τον Παπάζογλου που έχει βελτιωθεί πολύ και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.
Για το νέο πρωτάθλημα δε θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη ακόμα, μιας και δε έχουμε σαφή εικόνα όλων των ομάδων. Θεωρώ πάντως ότι δε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα
». 

Δικαίος Παπαδόγγονας: «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το απολαύσουν τα παιδιά»

Ο πρόεδρος του Άρη Ρεθύμνου Δικαίος Παπαδόγγονας οριοθέτησε τους φετινούς στόχους της ομάδας ενώ μίλησε παράλληλα και για το μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται : "Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το απολαύσουν τα παιδιά. Παράλληλα τους δίνουμε την ευκαιρία να αθληθούν και να εγκαταλείψουν τον καθιστικό τρόπο ζωής. Το καλό ποδόσφαιρο θα είναι μια δικαίωση και για τις προσπάθειες της διοίκησης. Δεν έχουμε πρωταγωνιστικές βλέψεις, απλά επιθυμούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και όπου φτάσουμε. Το μοντέλο μας με τη χρησιμοποίηση μικρών παιδιών είναι σωστό γιατί τα παιδιά αυτά έχουν στόχους, πάθος και ποδοσφαιρικό θράσος, οπότε προσφέρουν πολλά στην ομάδα καλύτερα να δίνει ευκαιρίες στα μικρά παιδιά παρότι σε κάποιους μεγάλους σε ποδοσφαιρική ηλικία." 

Μίλτος Παπαζογλου: «Ένοιωσα πολύ υπερήφανος που με κάλεσαν στη Εθνική»

Η κλήση του Μίλτου Παπάζογλου στην προεπιλογή της Εθνικής αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Άρη Ρεθύμνου. Ο παίχτης στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τη χαρά του ενώ πρόσθεσε ότι χαίρεται που αγωνίζεται σε μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίχτες: "Είχα πολύ άγχος γιατί είναι πολύ μεγάλη εμπειρία η κλήση στην Εθνική. Ένοιωσα πολύ υπερήφανος που με κάλεσαν και επειδή η κλήση μου επαναλήφθηκε, πρέπει να δουλέψω ακόμα περισσότερο γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και δε θέλω η ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη.
Είμαι πολύ υπερήφανος που αγωνίζομαι στον Άρη γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ. Ελπίζω να πάμε καλύτερα από πέρυσι σαν ομάδα και χαίρομαι που ο προπονητής μου δίνει ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους."

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία