Ξεκίνησαν οι εργασίες του τρίτου διεπιστημονικού συνεδρίου στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ξεκίνησαν οι εργασίες του τρίτου διεπιστημονικού συνεδρίου στο Ρέθυμνο

  • Στο συνέδριο κατατίθενται οι προβληματισμοί για την δημόσια διοίκηση
  • Προτείνονται λύσεις για μια ποιοτική δημόσια διοίκηση που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη

9/10/09
του Βασίλη Κασιμάτη

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, όταν δεν υπάρχει ποιοτική δημόσια διοίκηση», επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, στη διάρκεια του διεπιστημονικού συνεδρίου, που πραγματοποιείται από το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέθυμνο.
Οι εργασίες του συνεδρίου, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες, ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ωδείο της πόλης.
Δημόσια διοίκηση και δημοκρατία, είναι το αντικείμενο του διεπιστημονικού συνεδρίου, που ως βασικό στόχο έχει να συσχετίσει τις δυο έννοιες, θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα της η εξυπηρέτησης του πολίτη.
Η ποιότητα της δημόσια διοίκησης, που παρέχεται στους πολίτες σύμφωνα με τους 65 συνολικά επιστήμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Και όπως τόνισαν και οι ίδιοι η δημόσια διοίκηση στην χώρα μας πάσχει.

«Το συνέδριο είχε οριστεί πριν τις εκλογές, το θέμα όμως είναι πάντα επίκαιρο. Είναι αίτημα όλων των πολιτών να υπάρξει ποιότητα στη διοίκηση. Όλοι θέλουν να βελτιωθεί. Το ερώτημα είναι πως και αν θα βελτιωθεί με ποια μέτρα, ποιες πρωτοβουλίες και και ποιους ρόλους θα έχει ο καθένας», ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Χατζηπαντελής.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, τόνισε πως:
«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε ποιότητα δημοκρατίας αν δεν έχουμε ποιότητα διοίκησης. Η ποιότητα της διοίκησης μας είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ο νέος πρωθυπουργός έθεσε σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη, το ζήτημα όμως της διοίκησης εξαρτάται από την κοινωνία των πολιτών».

Μετά τη Χίο και την Αθήνα, το Ρέθυμνο φιλοξενεί το τρίτο διεπιστημονικό συνέδριο, στο οποίο κατατίθενται οι προβληματισμοί για την δημόσια διοίκηση στην χώρα μας, αλλά προτείνονται και λύσεις για μια ποιοτική δημόσια διοίκηση που θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία