Συντήρηση των σχολείων από τον Ο.Σ.Κ.

Εκτύπωση

Συντήρηση των σχολείων από τον Ο.Σ.Κ.
 

  • 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚ

9/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μια γενναία χρηματοδότηση ενέκρινε ο οργανισμός σχολικών κτιρίων για τη συντήρηση και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων του δήμου Ρεθύμνου.
Ο ΟΣΚ ενέκρινε χρηματοδότηση περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση στο μητροπολιτικό δήμο του νομού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και κυρίως η ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν σε ετοιμόρροπα σχολικά συγκροτήματα.

Τα σχολεία που βρίσκονται στη λίστα χρηματοδότησης είναι το 3ο νηπιαγωγείο και τα νηπιαγωγεία Γάλλου, Αρμένων, Μαρουλά και Ρουσσοσπιτίου.
Το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 6ο, το 7ο, το 10ο, και το 15ο δημοτικό Ρεθύμνου, το δημοτικό σχολείο Ρουσσοσπιτίου και το δημοτικό Αρμένων. Το 3ο γυμνάσιο Ρεθύμνου καθώς και το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο της πόλης. Επιπλέον συντήρηση και αντισεισμική θωράκιση θα γίνει στο 1ο και 3ο Λύκειο Ρεθύμνου.

«Η δημοπράτηση θα γίνει άμεσα, ευελπιστούμε μέσα στο 2009, αφού αλλάξει η διοίκηση. Είναι μια γενναία χρηματοδότηση την οποία θα αξιοποιήσουμε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα και στους αύλειους χώρους των σχολικών κτιρίων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και αντισεισμική θωράκιση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου αρμόδιος για θέματα παιδείας, Μανόλης Αναγνωστάκης.

Μέλημα της δημοτικής αρχής, με βάση και το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη του Ρεθύμνου, είναι στα μέσα του 2010 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που περιλαμβάνει η μελέτη του έργου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία