Εκτός σχολής λόγω....αναπηρίας

Εκτύπωση

Εκτός σχολής λόγω....αναπηρίας

  • Ακατάλληλος κρίθηκε από την διοίκηση της σχολής αστυφυλάκων Ρεθύμνου ένας δόκιμος επειδή είναι ανάπηρος

8/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από σωματείο ατόμων με αναπηρία Ρεθύμνου για τον αποκλεισμό του αθλητή Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος κρίθηκε ακατάλληλος να συνεχίσει στην σχολή αστυφυλάκων Ρεθύμνου, λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι.
Ο αθλητής του Αρίωνα Χανίων ο οποίος σε λίγες μέρες μάλιστα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία στο Ρέικιαβικ, εισήχθη στη Σχολή Αστυνομίας το 2005.  
Ένα χρόνο μετά έμεινε παράλυτος λόγω ενός πολύ σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που είχε και σήμερα ζει με μια αναπηρική σύνταξη. Ο Αντώνης δεν το έβαλε ούτε στιγμή κάτω και έχει καταφέρει μέσα σε οκτώ μήνες μόνο που ασχολείται με την κολύμβηση, την οποία μάλιστα ξεκίνησε ως φυσιοθεραπεία, να έχει κατακτήσει και να έχει φέρει στην χώρα μας δυο χρυσά μετάλλια από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρίες που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα.

«Δυστυχώς στην χώρα μας όταν κάποιος αποκτά αναπηρία είτε από εργατικό ατύχημα είτε από τροχαία ατυχήματα, το σύστημα τον πετάει έξω. Τον θεωρεί αντιπαραγωγικό, ανίκανο, τον πετάει έξω από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και από την εργασία του. Αυτό βέβαια είναι λάθος γιατί οποιαδήποτε αναπηρία αποκτήσει κάποιος συνεχίζει να είναι ικανός και παραγωγικός και αν δεν κάνει για τη θέση που κατείχε μπορεί να παέι σε κάποια άλλη που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ στο Ρέθυμνο, Δημήτρης Τσαχάκης.

Η απόφαση της διοίκησης της σχολής αστυφυλάκων Ρεθύμνου να δίωξει τον δόκιμο και αθλητή Αντώνη Τσαπατάκη έχει ήδη φτάσει στην Εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία στην οποία παρέμβει νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του σωματείου ατόμων με αναπηρία στο Ρέθυμνο.
Η επόμενη ενέργεια είναι η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία να υποβάλλει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να μεταταγεί ο Αντώνης σε διοικητική θέση.

Άλλωστε όπως καταγγέλλει ο Δημήτρης Τσαχάκης δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείτε τέτοια συμπεριφορά στην πόλη Ρεθύμνου σε έναν συνάνθρωπό μας που έτυχε να είναι καθηλωμένος σε ένα καροτσάκι και καλεί του αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση σε αυτό.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία