Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Μητρόπολης

Εκτύπωση

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της Μητρόπολης

  • Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει παραδοθεί το έργο

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

8/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μια νέα πλατεία θα παραδοθεί σε 10 μήνες περίπου στην πόλη του Ρεθύμνου. Ο λόγος για την πλατεία της μητρόπολης όπου χθες το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του έργου.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα και με την μελέτη του έργου αναμένεται να καταργηθούν οι αναβαθμίδες που υπάρχουν ,θα φυτευθούν δέντρα, θα γίνει καλύτερη λειτουργική ενότητα της περιοχής ενώ θα κατασκευαστούν και υπογειποιημένες τουαλέτες για να τις χρησιμοποιούν οι πιστοί του μητροπολιτικού ναού.

Στα έργα ανάπλασης που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της μητρόπολης συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση του περιπτέρου και στη θέση του να λειτουργεί ένα άλλο κατάστημα και η πλατεία να καλύψει συνολικά όλη την περιοχή. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για την τρίτη πλατεία που θα αναβαθμιστεί έπειτα από την πλατεία στο τούρκικο σχολείο και την πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη.

«Ξεκίνησε ένα πολύ σημαντικό έργο για την παλιά πόλη Ρεθύμνου, η ανάπλαση της πλατείας της μητρόπολης. Το έργο αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού 530 χιλιάδων ευρώ, εκτιμούμαι ότι θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Θα καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο αυτό και έγκυρα και έντεχνα», τόνισε ο κ. Τσιμπισκάκης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται από την δημοτική όλα τα έργα για την αναβάθμιση και του ιστορικού κέντρου της πόλης. Προ ημερών δημοπρατήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου το έργο για την πλακόστρωση του τμήματος από το μακρύ στενό και δυτικότερα στην παλιά πόλη Ρεθύμνου.

«Συμπληρώνονται τα έργα ανάπλασης της παλιάς πόλης όσο αφορά τις υποδομές. Αισιοδοξούμε έως το τέλος του 2010 να έχουμε μια πόλη, η οποία να είναι έτοιμη σε ότι αφορά τις υποδομές», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία