Τροχαία & Λιμεναρχείο στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δελτίο»

Εκτύπωση

Τροχαία & Λιμεναρχείο στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δελτίο»

8/10/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Το Διοικητή της  Τροχαίας Ρεθύμνου κ. Γιώργο Τσαχάκη, καθώς και το νέο Λιμενάρχη κ. Γιώργο Ιερωνυμάκη φιλοξένησε η εκπομπή μας  «Πρωϊνό Δελτίο» χθες το πρωί.

Αφορμή στάθηκε για τη πλευρά της τροχαίας, το ατύχημα που έλαβε χώρα λίγο πριν στη γέφυρα της Ζουρίδας προχθές, καθώς και η Έκθεση που ετοίμασε η υπηρεσία με τίτλο «Μαμά... εγώ δεν είχα πιει», ενώ για τη πλευρά του Λιμεναρχείου στάθηκε η τηελεφωνική καταγγελία ακροατή της εκπομπής.

Αρχίζοντας με τη σειρά παρουσίασης από τις δηλώσεις του κ. Διοικητή της Τροχαίας, να πούμε ότι ο κ. Τσαχάκης δήλωσε ότι, κατά τη κρίση του αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, οι κύριοι λόγοι των πολλών ατυχημάτων που έχουμε τελευταίως, δεν είναι τόσο το κακό εθνικό δίκτυο  (Β.Ο.Α.Κ.) και η ελλειπής σχετική υποδομή από πλευράς πολιτείας, αλλά η μέθη και ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι οδηγούμε.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσαχάκη, στόχος της τροχαίας είναι να καταφέρουν να γλυτώσουν «έστω και μια ανθρώπινη ζωή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ για τον  λόγο αυτό,  οργανώνουν και  φέτος σχετική Έκθεση στην πόλη του Ρεθύμνου, με θέμα «Μαμά... εγώ δεν είχα πιεί» όπου αναμένεται να συρρεύσουν αρκετοί συμπολίτες μας, αλλά κυρίως νεαρά άτομα, όπου για αυτά έχει μάλιστα προγραμματιστεί διαγωνισμός με πλούσια δώρα, χορηγία επιχειρηματιών συμπολιτών μας.

Λίγο νωρίτερα, στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» φιλοξενήσαμε το νέο Λιμενάρχη Ρεθύμνης κ. Γιώργο Ιερωνυμάκη, όπου απάντησε σε καταγγελίες συμπολίτη ακροατή μας, του κ. Ηλία Κουνδουράκη, που σχετίζονταν με τη νέα απαγόρευση πεζών στο κυρίως λιμάνι του Ρεθύμνου, αλλά και την τοποθέτηση σεκιουριτά που εμποδίζει την είσοδο των συμπολιτών μας στον ίδιο χώρο.

Ο κ. Ιερωνυμάκης μας απάντησε, ότι το Λιμεναρχείο δεν εκδίδει τις αποφάσεις αλλά τις επιβάλλει. Συμπλήρωσε, ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πήρε αυτή την απόφαση, σε μια προσπάθεια να εναρμονίσει το λιμάνι με τις διαταγές ασφαλείας του νέου Ευρωπαϊκού κώδικα, του λεγόμενου ISPS.
Επομένως, είναι άδικο να κατηγορούμε το λιμεναρχείο ότι παρεμποδίζει, κατά το δοκούν, την είσοδο πεζών στο λιμάνι, όταν η αλήθεια είναι ότι απλά ενεργεί «κατά τας γραφάς»  της Δημοτικής Αρχής.

Εδώ βέβαια, να τονίσουμε την αγανάκτηση των συμπολιτών μας, που προέκυψε από το ρεπορτάζ που διενεργήσαμε ακολούθως του ραδιοφωνικού θέματος το πρωί.
Ο λόγος είναι ότι ενώ σε όλα τα λιμάνια έχει απαγορευτεί η διέλευση τροχοφόρων όπως και στο Ρέθυμνο, εντούτοις η διέλευση  πεζών για οικογένειες που θέλουνε να κάνουν τη βόλτα τους, είναι ακόμα ελεύθερη.
Παραδειγματικά αναφέρουμε, ότι στα Χανιά, στο Ηράκλειο αλλά βέβαια και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας  τον Πειραιά, η διέλευση πεζών γίνεται κανονικά.

Επομένως, αναρωτιούνται όλοι, γιατί στο Ρέθυμνο πάντα πρέπει να ασκείται αυτή η πίεση εις βάρος πάντα των συμπολιτών μας.

Γιατί δηλαδή πάντα να πρωτοτυπούμε και είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε «διατάξεις από τα αζήτητα», όταν είναι εις βάρος των πολιτών, ενώ όταν πρέπει να γίνει κάτι υπέρ του πολίτη, είμαστε, πάντα, τελευταίοι!!!

Απάντηση θα κληθεί να δώσει σήμερα στα ανωτέρω ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Μίνως Αλεφαντινός, τον οποίον θα προσπαθήσουμε να  έχουμε φιλοξενούμενο, στο «Πρωινό Δελτίο» σήμερα.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία