Στη θαλάσσια περιοχή του Σταυρωμένου απελευθερώθηκε η "Ελπίδα"

Εκτύπωση

Στη θαλάσσια περιοχή του Σταυρωμένου απελευθε-ρώθηκε η "Ελπίδα"
 

  • Ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, απελευθέρωσε χθες μια χελώνα καρέτα-καρέτα

8/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Στο φυσικό της περιβάλλον βρίσκεται από σήμερα η χελώνα καρέτα καρέτα "Ελπίδα", η οποία απελευθερώθηκε, νωρίς το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του Σταυρωμένου από το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ.
Η "Ελπίδα", που φαίνεται πως αντέχει και ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής, πριν από πέντε περίπου μήνες, βρέθηκε από κάποιον ευαίσθητο πολίτη στην Πελοπόννησο, με ένα πολύ μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, ενώ είχε καταπιεί και αγκίστρι.

"Με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπόρεσε να αποβάλλει το αγκίστρι, το τραύμα στο κεφάλι της επουλώθηκε και είχαμε τη χαρά να την απελευθερώσουμε. Το όνομα της χελώνας είναι Ελπίδα -αυτό μεταφέρει όπως καταλαβαίνετε ένα μήνυμα- και να πούμε ότι η χελώνα διασώθηκε γιατί ένας απλός πολίτης τη βρήκε, ενημέρωσε το σύλλογο και την μετέφερε στο δίκτυο διάσωσης, το οποίο βρίσκεται στη Γλυφάδα στην Αθήνα", ανέφερε η συντονίστρια του προγράμματος Κρήτης από το σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας κ. Μαρία Στραβαρίδου.

Στο δίκτυο διάσωσης θαλάσσιας χελώνας, φιλοξενούνται σήμερα 35 χελώνες, οι οποίες περιθάλπονται με σκοπό στο απώτερο μέλλον και αυτές να απελευθερωθούν για να βρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Είναι πολύ σημαντικό, οι πολίτες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρουν μια χελώνα καρέτα- καρέτα, είτε στην θάλασσα είτε στην ξηρά.

"Σε περίπτωση που δείτε κάποια τραυματισμένη χελώνα, είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε το πλησιέστερο λιμεναρχείο, ούτως ώστε να φτάσει το ταχύτερο δυνατό στο κέντρο μας", τόνισε η κ. Στραβαρίδου.

Η απελευθέρωση της "Ελπίδας" έγινε μπροστά από το ξενοδοχείο Creta Star, στου Σταυρωμένου, όπου ακριβώς δίπλα είναι και το φυσικό εκκολαπτήριο του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία