''Άφαντοι'' οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες του Νομού

Εκτύπωση

"Άφαντοι" οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες του νομού

  • Σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

8/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένας μήνας έχει περάσει, από όταν ήχησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και μέχρι και σήμερα οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ρεθύμνου παραμένουν.
Ενδεικτικά, εκκρεμούν οι διορισμοί 10 δασκάλων, 8 γυμναστών και 70 περίπου εκπαιδευτικών, προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα και ομαλά τα ολοήμερα προγράμματα, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν ενώ τα τμήματα ένταξης δεν λειτουργούν.
Την ίδια ώρα, λόγω των προβλημάτων της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο νομός Ρεθύμνου, χωρίς κανείς να παίρνει θέση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι μαθητές καλούνται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες-κλουβιά, όπου κυριολεκτικά στοιβάζεται το ένα παιδί πάνω στο άλλο.

«Το θέμα της σχολικής στέγης είναι ένα θέμα που προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Έχουμε αγωνιστεί για αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία να δώσει λύσεις βιώσιμες και αξιοπρεπείς στον εκπαιδευτικό κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, Γιάννης Μαρινάτος.

Στο μεταξύ, ανοχύρωτα εμφανίζονται τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ρεθύμνου, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο Γιάννης Μαρινάτος, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με την ελλειπή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από το κράτος.

«Δεν είναι δυνατόν με την πενιχρή χρηματοδότηση που έχουν οι σχολικές επιτροπές, να εξοπλίζονται οι σχολικές μονάδες με τα απαιτούμενα για τη νέα γρίπη. Εμείς ζητήσαμε και κλαδικά από τον απερχόμενο υπουργό παιδείας, να αυξηθούν οι πιστώσεις στις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να μπορούν οι σχολικές μονάδες να εφοδιάζονται κάθε μέρα όλα εκείνα τα απαραίτητα υλικά», ανέφερε ο κ. Μαρινάτος.

Ο μήνας που οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν τις δράσεις τους και θα καθορίσουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο είναι ο Οκτώβριος, με στόχο η εκπαιδευτική κοινότητα να οδηγηθεί το επόμενο διάστημα σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία