Ενημέρωση ζητά η δημοτική μειοψηφία Ρεθύμνου για το "οικόπεδο"

Εκτύπωση

Ενημέρωση ζητά η δημοτική μειοψηφία Ρεθύμνου για το "οικόπεδο"
 

  • Eνημέρωση για την πορεία απόκτησης οικοπέδου Τράπεζας Ελλάδος, στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη, Ασκούτση, Επιμ. Μαρούλη

 

      8/10/09

του Νίκου
Νίνου *
Όπως σας είναι γνωστό, μετά από δική μας πρόταση [βλέπε αίτηση-πρότασή μας με αρ. πρωτ. 4426/12-3-07], τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση να μείνει στην πόλη, (και να μην πωληθεί σε ιδιώτη!), το οικόπεδο της Τράπεζας Ελλάδος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη, Ασκούτση και Επιμ Μαρούλη.

Το δημοτικό συμβούλιο της 4/4/07 με την 258/07 απόφασή του, αποφάσισε την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, την οποία είχαμε προτείνει με την αίτηση-πρότασή μας, αλλάζοντας όμως τη δική μας πρόταση που ζητούσε την τροποποίηση σε κοινόχρηστο χώρο, αποφασίζοντας τη μετατροπή σε κοινωφελή χώρο!

Η ιδιοκτήτρια Τράπεζα, όπως είχε νόμιμο δικαίωμα, κατέθεσε την υπ? αρ. πρωτ. 8008/9-5-07,ένσταση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η ένσταση της Τράπεζας εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο της 15-9-08 (δηλαδή μετά από 16 μήνες!). Έκτοτε, «αγνοείται η τύχη» του θέματος.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, χορηγώντας μας τα ενδεχόμενα σχετικά έγγραφα, για την πορεία του θέματος και συγκεκριμένα:

    1. Αν ολοκληρώθηκε η τροποποίηση του σχεδίου πόλης.
Στην περίπτωση αυτή χορηγήσετε μας αντίγραφο του σχετικού ΦΕΚ.
    2. Ποιές ενέργειες, όπως επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία, κάνατε για την διασφάλι- ση της αγοράς από τον δήμο, του οικοπέδου αυτού. Σας επισημαίνουμε, ότι με δική σας ευθύνη και με τις ψήφους της δημοτικής σας πλειοψηφίας, αποφασίσατε όχι κοινόχρηστο χώρο (που σας είχαμε προτείνει εμείς), αλλά κοινωφελή χώρο!
    3. Ποιές τυχόν άλλες, παράπλευρες, ενέργειες κάνατε για την υλοποίηση της απόκτησης από τον δήμο και όχι από ιδιώτη, του οικοπέδου αυτού.

Την ενημέρωση ζητούμε, ως δημοτική παράταξη, όπως επιτάσσει ο ισχύων ΚΔΚΚ.

Με τιμή
για την δημοτική παράταξη
«δημοτική κίνηση πολιτών»
Ο επικεφαλής
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία