Έκθεση τροχαίας με τίτλο: "μαμά, εγώ δεν είχα πιεί"

Εκτύπωση

Έκθεση τροχαίας με τίτλο: 
"μαμά, εγώ δεν είχα πιεί"


6/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μετά την περσινή επιτυχία και φέτος από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου στο Κέντρο νέων της πόλης.
Το σύνθημα της φετινής έκθεσης είναι ??μαμά...εγώ δεν είχα πει...??, δεδομένου ότι σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι τα νέα παιδιά να ενημερωθούν για τη μέθη που είναι ένας από τους παράγοντες που συντελεί στο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα και τις περισσότερες φορές μάλιστα θανατηφόρο.

Ειδικότερα η φετινή χρονιά στο νομό Ρεθύμνου τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν, οφείλονταν στην κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ από τους οδηγούς.

«Θέλουμε να σοκάρουμε τουλάχιστον την νεολαία και τον κόσμο που θα έρθει. Δυστυχώς είναι πάρα πολύ μεγάλο το νούμερο των νεκρών φέτος και ας ευχηθούμε να σταματήσει εδώ. Ευελπιστούμε με την έκθεση να δώσουμε τα ερεθίσματα και τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να σκεφτούν τα παιδιά το τι μπορεί να πάθουν πίνοντας και εκεί θα επικεντρωθούμε», ανέφερε ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, κ.Γιώργος Τσαχάκης.

Άφθονο φωτογραφικό υλικό από τροχαία ατυχήματα, εργαλεία της υπηρεσίας αλλά και πλούσιο υλικό, το οποίο θα προβάλετε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ,είναι μερικά από τα στοιχεία της φετινής έκθεσης.
Επιπλέον όσα παιδιά επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως κράνος ή ακόμα και κάποια είδη ένδυσης ενός μοτοσικλετιστή, τα οποία προσέφεραν δωρεάν επιχειρηματίες της πόλης.

«Το θέμα δεν είναι ότι θα τους δώσουμε κάτι σαν δώρο, αλλά να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά που θα δουν και αυτά που θα ακούσουν ίσως κάποια στιγμή τους σώσουν την ζωή. Όσους και αν γλυτώσουμε από αυτή την κατάρα της ασφάλτου, εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι», τόνισε ο κ. Τσαχάκης.

Παρά του ότι την περσινή χρονιά σύμφωνα και με το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου είχαν σημειωθεί περίπου τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα, τη φετινή χρονιά ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί αισθητά.
Ο κ. Γιώργος Τσαχάκης τόνισε πως η μέθη ήταν η αιτία στα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν.

«Ευελπιστούμε και με την έκθεση και με τους συνεχείς ελέγχους και όποια άλλη δυνατότητα έχουμε σαν υπηρεσία παρά την έλλειψη προσωπικού, θα προσπαθήσουμε αυτό το νούμερο να το μειώσουμε. Τουλάχιστον την χρονιά που έρχεται».

Η Έκθεση της τροχαίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου στο Κέντρο Νέων Ρεθύμνου και θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 4το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία