Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Γ. Παπανδρέου

Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Γ. Παπανδρέου

06/10/2009

Στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του προεδρικού μεγάρου ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Το σχετικό έγγραφο υπεγράφη, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Τον Γ. Παπανδρέου συνεχάρη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στη σύντομη συνομιλία τους ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλή δύναμη, ενώ ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στιγμή είναι δύσκολη, ωστόσο το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές.Ο νέος πρωθυπουργός θα παραμείνει για αρκετή ώρα στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να υπογράψει απαραίτητα προεδρικά διατάγματα.

Λίγο αργότερα, ο κος Παπανδρέου μετέβει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Κώστας Καραμανλής,  του παρέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.Ο νέος πρωθυπουργός ρώτησε τον απερχόμενο για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του, η οποία νοσηλεύεται με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο σε νοσοκομείο της Αθήνας. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα»απάντησε ο Κ. Καραμανλής, ρωτώντας με τη σειρά του τον Γ. Παπανδρέου για την υγεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου. «Όλα καλά» απάντησε ο Γ. Παπανδρέου.Tα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, σε κλίμα συγκίνησης.

Ο κ.Παπανδρέου θα μεταβεί αργότερα στο γραφείο του στη Βουλή, όπου θα έχει συνεργασία με το επιτελείο του και τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς.
Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, η οποία θα ορκιστεί αύριο, Τετάρτη, οπότε και θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία