ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ 6ης ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

Εκτύπωση

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ 6ης ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο, η καθιερωμένη ετήσια απονομή χρηματικού βραβείου, από το Σύνδεσμο της 6ης Αυστραλιανής Μεραρχίας στο μαθητή/ μαθήτρια, που συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων μεταξύ των αποφοίτων των Λυκείων του Νομού στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το έτος 2007 - 2008.

 

Φέτος, το βραβείο απενεμήθη στο Νικόλαο Σαλούστρο, ο οποίος εισήχθη στη Νομική Αθηνών. Παράλληλα  το βραβείο της Μονής Πρέβελη απενεμήθη στην Αικατερίνη Γαβαλάκη, η οποία εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Κρήτης. Τα βραβεία παρέδωσε ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. JeremyNewman, ο οποίος  εκ μέρους των Βετεράνων Πολεμιστών της Αυστραλίας, παρέδωσε και στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ.κ. Ειρηναίο, επιταγή για ενίσχυση του ταμείου απόρων της Μητρόπολης.        

 Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης,  καλωσόρισε για άλλη μια φορά στο Ρέθυμνο τον κ.Newman, με αφορμή την τελετή απονομής του βραβείου, η οποία, όπως τόνισε, είναι ενδεικτική των δεσμών φιλίας μεταξύ του Αυστραλιανού και του Κρητικού λαού και μας υπενθυμίζει τον κοινό τους αγώνα για ελευθερία.

Ο κ. Newman ευχαρίστησε τον κ. Παπαδάκη για την εγκάρδια υποδοχή και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Αγώνα των Κρητών μαχητών και στη συμπαράστασή τους προς τους Αυστραλούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Β? παγκοσμίου πολέμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντινομάρχες Ρεθύμνου, κα Μαρία Αρχοντάκη και κ. Γιώργος Μποτονάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Γεωργουλάκης και η οικογένεια του Μάρκου Πολιουδάκη, ιστορικού της Μάχης της Κρήτης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία