Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης "έδωσε" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Εκτύπωση

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης "έδωσε" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 

  • Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου.


5/10/09

Το μεσημέρι, υποδεχόμενος τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, του ευχήθηκε καλή δύναμη και από την πλευρά του ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές».

Ο διάλογος μεταξύ των δύο

«Δεν ξενυχτήσατε πολύ», είπε ο κ.Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά: «Όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες».

«Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Και οι δυο είμαστε προπονημένοι».

Λίγο νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, ακολούθως συνέρχεται η νέα Βουλή και τέλος την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται και οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Στις 18 Οκτωβρίου, με την ολοκλήρωση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται ονομαστική φανερή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία