Ρέθυμνο ώρα μηδέν!!

Εκτύπωση

Ρέθυμνο ώρα μηδέν!!

Ρέθυμνο ώρα μηδέν για την Νέα Δημοκρατία όπου με αυτή τη φράση βγαίνει ένα διπλό για το νομό μας, συμπέρασμα.

      5/10/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Ώρα μηδέν για την πλευρά την Νέας Δημοκρατίας όπου πλήρωσε πολύ ακριβά τα λάθη, τις παραλείψεις, την ολιγωρία και κυρίως την απραξία σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινότητας.

Ώρα μηδέν όμως και για το ΠΑΣΟΚ και τον νέο εκλεγμένο Βουλευτή κ. Μανώλη Όθωνα όπου με την πολύ μεγάλη και καθαρή νίκη του ξεκινά εκ του μηδενός στο Ρέθυμνο, με σκοπό να αποδείξει ότι είναι σε θέση να φέρει την εξυγίανση στο Νομό και να ασχοληθεί από μηδενικής σχεδόν βάσης για την επίλυση των πολύ σημαντικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί  τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Όθωνας πέτυχε σημαντική νίκη έναντι του κυριότερου αλλά και άξιου συνυποψήφιου του στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, καθηγητή κ. Ηλία Λαμπίρη, όπου με καταμετρημένα τα 184 από τα 203 εκλογικά τμήματα του Νομού, ο σημερινός νικήτής των εκλογών στο Ρέθυμνο έλαβε 12.753 ψήφους έναντι 11.039 που σταυροδοτήθηκαν υπέρ του κ. Λαμπίρη.

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε επί συνόλου στα 201 από τα 203 Εκλ.Τμ το 57,98% και 30.756 ψήφους, έναντι της Ν.Δ. όπου με 14.531 ψήφους έφτασε στο 27,36%

Η διαφορά της ψαλίδας στις 30,62 μονάδες. Μια διαφορά ΣΟΚ για την νέα αξιωματική αντιπολίτευση πλέον στο Νομό αφού συνυπολογίζοντας και το συν 2,5 με  το οποίο βρέθηκε μπροστά το 2007 πλέον κάνουμε λόγο για 33 ολόκληρες αρνητικές μονάδες όπου έχασε η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο.

Η μεγαλύτερη ήττα την Νέας Δημοκρατίας σε Νομαρχιακό επίπεδο όλων των εποχών και σε όλη την επικράτεια, αφού ουδέποτε από καταβολής του κόμματος η Ν.Δ. δεν έχασε με τέτοιο ποσοστό. σε καμία εκλογική περιφέρεια, σε καμία εκλογική αναμέτρηση.
Πολλά τα μηνύματα ίσως για την "Ριγήλλης" και ακόμ απερισσότερα τα πολιτικά μηνύματα που απορρέουν από τη μεγάλη αυτή ήττα και καθίσταται σαφές πλέον ότι η πρακτική που ακολούθησε τα τελευταία 2 χρόνια η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ζημίωσαν δραματικά το κόμμα της στο Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα οι Ρεθυμνιώτες πολίτες εστίασαν με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που έχει να κάνει με το ότι δεν είναι πλέον αδιάφοροι σε κακές διακυβερνήσεις αλλά με την ετυμηγορία τους τιμωρούν και τιμωρούν τσουχτερά τις αναχρονιστικές τάσεις ειδικά όταν αυτές διενεργούνται από κυβερνητικής πλευράς.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μανώλης Όθωνας οφείλουν να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτή την χθεσινή λαϊκή ετυμηγορία εις βάρος της κ. Κεφαλογιάννη, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι με την «Εντολή» που ο χθεσινός λαμπρός νικητής έλαβε από το λαό του Ρεθύμνου, το βάρος της ευθύνης πέφτει πολύ μεγάλο στους ώμους του, σημείο που αναφέρθηκε
εκπομπή από την Νομαρχία με το Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ
κ. Γιώργο Παπακωνσταντή
  και χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή μας «Πρωινό Δελτίο» κατά την διάρκεια του εκλογικού μαραθώνιου.

Να θυμίσουμε ότι καθόλη την εκλογική βραδιά το "Πρωινό Δελτίο" αναμετάδιδε λεπτό προς λεπτό τα εκλογικά αποτελέσματα  ζωντανά από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχαμε στην Νομαρχία,  από τις 7 μ.μ. και αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης έως τις 03.00 το πρωί, όπου αξίζει να τονίσουμε ότι είμασταν οι τελευταίοι που αναχωρήσαμε από τα δημοσιογραφικά booths αφού έως εκείνη την ώρα συρρέεαν οι πολλοί καλεσμένοι μας στα μικρόφωνα της εκπομπής μας.
στα μικρόφωνα του "Πρωινού Δελτίου" από τη Νομαρχία με
τον κ. Γ.Κατικά, όπου έκανε την έκλπηξη από πλευράς Ν.Δ.
αφού συγκέντρωσε περίπου 1500 ψήφους!

Παράλληλα να αναφέρουμε ότι το δημοσιογραφικό επιτελείο της "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" πρώτευσε στο τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
Για πρώτη φορά στη Κρήτη ένας δημοσιογραφικός οργανισμός μετέδιδε ταυτόχρονα από τηλεόραση, ραδιόφωνο και ηλεκτρονική εφημερίδα.

Νωρίς το πρωί ο κ. Ηλίας Λαμπίρης με την χαρακτηριστική μεγαλοψυχία που τον διακρίνει έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Όθωνα για την εκλογή του, ενώ προτίμησε να μην εμφανιστεί στην Νομαρχία αφήνοντας τον μεγάλο νικητή της βραδιάς, μόνο με το πλήθος που τον συνόδευσε σε πολύ ζωηρούς τόνους έως το Νομαρχιακό μέγαρο.

Για την ιστορία τα έξι κόμματα που πρώτευσαν στο Ρέθυμνο και με καταμετρημένα τα 201 από το 203 εκλογικά τμήματα έλαβαν: 

  1. ΠΑΣΟΚ ....................     30.796 ψήφους και ποσοστό 57,98 %
  2. Ν.Δ.  .......................     14.531 ψήφους και ποσοστό 27,36 %
  3. ΣΥΡΙΖΑ ...................      2.066 ψήφους και ποσοστό   3,89 %
  4. Κ.Κ.Ε ......................       1.988 ψήφους και ποσοστό   3,74 %
  5. ΛΑ.Ο.Σ....................       1.647 ψήφους και ποσοστό   3,10 %
  6. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ     1.169 ψήφους και ποσοστό   2,20 %
     
To ρεπορτάζ είναι μια χορηγεία της επιχείρησης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία