Οι σημερινές Εθνικές Εκλογές ... με νούμερα!!

Εκτύπωση

Οι σημερινές Εθνικές Εκλογές ... με νούμερα!!
 

  • Τα πραγματικά ποσοστά αυτοδυναμίας
  • Με 42,69% έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 
του Βασίλη
Κασιμάτη

Τα εκλογικά σενάρια φουντώνουν σχετικά με το αποτέλεσμα της κάλπης και αναφορικά με το ποιος μπαίνει στη Βουλή, ποιος μένει απ΄ έξω αλλά κυρίως σχολιασμούς έχουμε στο επί τω πρακτέω.

Και επί τω πρακτέω σήμερα ορίζεται το πώς και με ποια ποσοστά το πρώτο κόμμα που θα προκύψει από τη σημερινή εκλογική διαδικασία, θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουμε συλλέξει στα δημοσιογραφικά γραφεία της «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» και τηρούμενων των αναλογιών, δημοσιεύουμε τρεις τρόπους/σενάρια όπου το 1ο κόμμα θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

  1. Με ποσοστό 42,69% σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου των αποτελεσμάτων των άλλων κομμάτων στην εκλογική λίστα των αποτελεσμάτων το 1ο κόμμα παίρνει άμεση & αυτεπάγγελτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως με 42,69% έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση στη χώρα.
  2. Εάν τα μικρότερα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής συγκεντρώσουν το 2,5%, τότε το 1ο κόμμα με 41,6% παίρνει άμεση & αυτεπάγγελτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
  3. Εάν τα μικρότερα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής συγκεντρώσουν το 4,5%, τότε το 1ο κόμμα με 40,5% παίρνει άμεση & αυτεπάγγελτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Τα ανωτέρω στοιχεία είναι δεδομένα ανεξαρτήτου ποσοστού αποχής.

Και μιας και μιλήσαμε για αποχή να θυμίσουμε ότι σήμερα θα κληθούν στη κάλπη 9,835.007 άτομα που παρουσιάζονται εγγεγραμμένοι στους εκλογικού καταλόγους της επικράτειας και που κατανέμονται σε 20,028 εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα.

Το 2,5% εξ αυτών είναι νέοι εκλογείς, είναι νέοι άνθρωποι που καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Στο Ρέθυμνο καλούνται αντιστοίχως 72.543 άτομα να προσέλθουν στη κάλπη και να σταυροδοτήσουν το κόμμα αλλά και τους υποψηφίους της προτίμησής τους. 

Και ας έλθουμε στο κομμάτι της αποχής που προαναφέραμε.

  • Το 2000 στην Ελλάδα ψήφισε «αποχή» το 25,03% του εκλογικού σώματος
  • Το 2004 στην Ελλάδα ψήφισε «αποχή» το 23,50% του εκλογικού σώματος
  • Το 2007 στην Ελλάδα ψήφισε «αποχή» το 25,85% του εκλογικού σώματος 

Στις τελευταίες Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 «αποχή» ψήφισε το 48% των ψηφοφόρων ενώ στις αμέσως προηγούμενες του 2004 «αποχή» ψήφισε το 36,8% των ψηφοφόρων.

Παρατηρούμε λοιπόν έντονες αυξητικές τάσεις σχετικά με τα ποσοστά της αποχής από τη κάλπη τα τελευταία χρόνια σημείο που χαρακτηρίζει πλέον την απαξίωση των ενεργών πολιτών της χώρας προς την πολιτική γενικότερα, έπειτα από τα κακές διακυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Έτσι λοιπόν η αποχή ορίζεται ως ο «τρίτος παίκτης» μετά τα δύο μεγάλα κόμματα (Ν.Δ.& ΠΑΣΟΚ). Τρίτος παίκτης του οποίου η μεταστροφή κερδίζει ή χάνει τις εκλογές για ένα από τα 2 πρώτα κόμματα της Ελληνικής Βουλής!

Σε κάθε περίπτωση η μίνι αυτή προεκλογική περίοδος 2009 ολοκληρώθηκε και πλέον το λόγο έχει «η κάλπη», το λόγο έχει ο λαός όπου με την ετυμηγορία του θα δώσει και πάλι τα μηνύματα στους πολιτικούς που ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας αυτή τη φορά να τα λάβουν πολύ μα πολύ σοβαρά υπόψη τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία